Matej Radunic.

Foto: Hendrik Osula
Korvpall
17. märts 2023, 22:19

Pöörase mängu teinud Keila keskmängija kordas liiga punktirekordit ning purustas teise tipptulemuse

Peep Pahvi juhendatav Keila KK alistas täna Eesti-Läti korvpalliliigas võõrsil tulemusega 94 : 88 Valmiera. Ilmselt võlgneb meeskond suure tänu oma 2.11 m pikale keskmängijale Matej Radunicile, kes tegi ülivõimsa kaksikduubli.

27aastane horvaat, kes valiti liigas veebruarikuu parimaks mängijaks, tõi ligi 33 minutiga 41 punkti ja lisas 14 lauapalli, kolm korvisöötu ja ühe blokeeringu. Ta tabas väljakult 22 viskest 16 (72%), sealhulgas kolmest kolmesest ühe. Vabaviskejoone tagant eksis Radunic üheksast viskest ühel.

41 silmaga kordas ta pea viieaastase ajalooga Eesti-Läti liiga punktirekordit. Mullu veebruaris sai sama palju punkte kirja Riia VEFi leegionär Jalen Riley. Radunic sai mängus Valmiera vastu ka ühe rekordi ainuomanikuks. Tema efektiivsus oli 60, eelmine parim tulemus kuulus Michael Buchananile, kes sai Tallinna Kalev/TLÜ eest mängides kirja tulemuse 53.

Mängus Valmiera vastu oli Keila veel enne viimast veerandaega ees 78 : 70. Läti klubi jõudis viie minutiga viigiseisuni ning 2.15 enne lõppu juhtis veel 88 : 87. Pahvi hoolealused viskasid aga matši viimased seitse punkti, seejuures kõik vabavisetest.

Lisaks Radunicile jõudsid Keila eest kahekohalise arvu punktideni ka Ivan Mihhijejev (12), Andrii Mõronenko (11) ja Marcis Vitols (11), kes lisas ka kümme korvisöötu. Valmiera parimana tõi Tervell Beck 24 silma ja kümme lauapalli.

Eesti-Läti liigas toimus täna üks mäng veel: TalTech alistas koduväljakul tabeli punase laterna BC Tarvase tulemusega 107 : 86.

Keila hoiab liigatabelis 16 meeskonna konkurentsis 11 võidu ja 19 kaotusega 12. kohta, Valmiera on kuue võidu ja 23 kaotusega eelviimane. Juhib 30 mängust vaid ühe kaotanud Ukraina klubi BC Prometei.