Johannes Thingnes Bö.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
19. märts 2023, 15:12

Bö tegi Holmenkolleni etapil puhta töö

Norra laskesuusaäss Johannes Thingnes Bö tegi hooaja viimasel MK-etapil Holmenkollenis puhta töö: reedel võitis ta sprindi, laupäeval jälitussõidu ning täna triumfeeris ühisstardiga 15 km distantsil.

Tänane võit tuli seejuures kahe trahviringi kiuste. 29aastane Bö oli suusarajal teistest selgelt üle ning tegi vahe konkurentidega sisse kolmandal ringil. Sealt alates ta enam liidrikohta käest ei andnud, kuigi eksis korra viimases tiirus. Üle finišijoone sai norralane tulla uhkes üksinduses. Teise koha sai Niklas Hartweg, kes juhtis võistlust veel pärast teist lasketiiru. Puhtalt lasknud šveitslane kaotas lõpuks Böle 26,2 sekundiga.

Kolmanda koha sai norralane Vetle Sjaastad Christiansen (0; +35,2), esimesena jäi poodiumilt välja Prantsuse äss Quentin Fillon Maillet (1; +36,8). Viienda koha sai Sturla Holm Lägreid (1; +40,0) ning esikuuiku lõpetas kokku neljal trahviringil käinud rootslane Martin Ponsiluoma (+43,0).

Veebruaris Oberhofi MMil viis kulda ja kokku seitse medalit võitnud Bö tegi oma karjääri parima hooaja ka MK-sarjas. Ta võitis 23 individuaalsest sõidust tervelt 19. „Nüüd võime tähistada ja saavutustele pilgu peale heita. 19 võitu ühel hooajal – see on päris hea. Kuigi tegu oli hooaja viimase sõiduga, siis surusin ikkagi kõvasti ja tahtsin väga võita. Nüüd võin korraks maha istuda ja mõned päevad vabaks võtta,“ lausus Bö pärast sõitu Rahvusvahelisele laskesuusaliidule (IBU).

„Johannes on teistest taseme võrra tugevam,“ kiitis kaasmaalast laskesuusalegend Ole Einar Björndalen Norra telekanali TV 2 vahendusel.

Bö tuli MK-sarjas mõistagi ka üldvõitjaks, selle oli ta kindlustanud juba varem. Ta kogus 1598 silma, teiseks tuli Lägreid 1098 punktiga.

Lahtine oli aga saatus U25 vanuseklassis. Lõpuks tuli võitjaks Hartweg, kes kogus kokku 608 silma. Enne ühisstardist sõitu selles arvestuses esikohal olnud itaallane Tommaso Giacomel piirdus täna 21. kohaga ning pidi lõpuks U25 üldarvestuses leppima Hartwegi järel teise kohaga – ta sai kokku 592 punkti.

Ühisstardist sõidu parimad (IBU; kliki pildil):

Naiste 12,5 km ühisstardist sõit algab kell 16.10. Sarnaselt meeste sõidule pole seal Eesti laskesuusatajaid stardis.