Marte Olsbu Röiseland - kolmekordne olümpiavõitja, 13kordne maailmameister ja mullune MK-sarja üldvõitja. Tänasest endine laskesuusataja.

Foto: RODRIGO FREITAS / AFP / SCANPIX
Talisport
19. märts 2023, 17:17

EMOTSIONAALNE FINIŠ! Karjääri lõpetanud laskesuusatajad murdsid MK-sarja lõpetuseks pjedestaalile (2)

Laskesuusatamise MK-sarja hooaja kõige viimases sõidus polnud enam suurt midagi kaalul. Julia Simoni MK-sarja üldvõit oli kindel ja sama kindlalt võitis ta ka ühisstardist sõidu väikese kristallgloobuse. Vaatamata sellele oli tegemist hooaja ilmselt kõige emotsionaalsema sõiduga.

Hooaja viimase sõidu võitis Hanna Öberg, kes läbis esimesed kolm tiiru puhaste paberitega ja tema üsna kindlat võitu ei vääranud ka viimases tiirus tehtud eksimus. Teiseks tuli Oslos kodupubliku ja kuninga ees võistelnud norralanna Marte Olsbu Röiseland ja kolmandaks tuli prantslanna Anais Chevalier-Bouchet.

Tõeliselt emotsionaalseks läkski alles pärast finišit, sest selle sõiduga sai karjäär läbi neljal laskesuusamaailma suurel. Röiseland ning Chevalier-Bouchet' lõpetasid oma karjääri pjedestaalil, Denise Herrmann-Wick tuli kuuendaks. Kohal oli ka selle hooaja vahele jätnud Tiril Eckhoff, kes paraku oma probleemidest võitu ei saanud ning karjäär lõppeb ka temal. Tänane etapp jäi viimaseks ka Soome biatloni suurkujul Mari Ederil, kes lõpetas ühisstardiga sõidu 29. kohal.

Kuivõrd Röiseland võistles kodupubliku ees ja tuli teiseks, siis ilmselgelt sai tema kõige suurema vastuvõtu osaliseks. „See on väga kurb, aga see tundub nii õige. Ma ootan juba väga seda, mida elul mulle on pakkuda. Praegu tunnen ma end mõistagi kurvana, aga samas olen ka õnnelik, et saan hakata midagi muud tegema,“ teatas Röiseland NRK-le.

Kõiki karjääri lõpetajaid ootas Oslos ees sümboolselt elu viimane trahviring, mis üheskoos läbiti. Ükski eestlane starti ei pääsenud.

Hooaja viimase etapi tulemused (kliki pildil):