Foto: Twitter / Baskonia
Korvpall
19. märts 2023, 21:52

NELJAST NELI! Kotsar ja Raieste aitasid Baskonia võõrsil Reali vastu ajaloolise võiduni

Kõlab üsna irooniliselt, aga tuleb välja, et Euroopa korvpalli suurimatest suurim ehk Real Madrid on tänavu Baskoniale mugav vastane. Muud moodi ei saa ju seletada tõsiasja, et Baskonia on võitnud kõik neli omavahelist mängu.

Seekord alustas Real koduplatsil mängu märkimisväärselt paremini. Esimene veerand kuulus neile seisuga 27 : 15. Poolajapausiks vähendas Baskonia vahe kuuele punktile ja edasi jätkus nende mäng ainult tõusvas joones. Lõpuminutitele läks Baskonia vastu mõnepunktilises eduseisus ja suutis initsiatiivi hoida lõpuni. Tasuks 95 : 88 võit.

Nii Sander Raieste kui Maik-Kalev Kotsar alustasid kohtumist algkoosseisus. Raieste arvele jäi kümne minutiga kaks punkti, üks vaheltlõige ja neli viga. Kotsari kontosse kogunes 20 minutiga seitse punkti, kaheksa lauapalli ja kaks blokeeritud viset. Kotsar oli platsil ka lõpuminutitel, kus ta sai edukalt hakkama Walter Tavarese katmisega.

Seejuures mängis Baskonia ilma mitme olulise mängijata, sest vigastusega jäid eemale nii Daulton Hommes, Tadas Sedekerskis kui ka Dani Diez. Raieste kõrval sageli nulli minuti peale jääv lätlane Artur Kurucs müttas platsil lausa 19 minutit ja kogus viis punkti. Koosseisu kuulus ka peaasjalikult Baskonia duubelmeeskonnas mängiv 20aastane venelane Pavel Savkov.

Tegu on esimese korraga ajaloos, kui Baskonia suudab Reali vastu võita mõlemad põhiturniiri kohtumised nii koduliigas kui Euroliigas. Nii Realil, Barcelonal kui Baskonial on nüüd koduliigas 19 võitu ja neli kaotust. Paraku on aga tabeliseis selline, et korvide vahe tõttu jääb Baskonia endiselt kolmandaks.