Carlos Alcaraz Indian Wellsi turniiri võidukarikaga.

Foto: Jayne Kamin-Oncea / USA TODAY Sports
Tennis
20. märts 2023, 12:57

Indian Wellsi turniiri finaalis venelase alistanud Alcaraz kerkis maailma esireketiks

Venelase Daniil Medvedevi uhke võidujada katkes Indian Wellsi ATP Masters 1000 tenniseturniiri finaalis, kus ta kaotas hispaanlasele Carlos Alcarazile (Hispaania, 1) tulemusega 3 : 6, 2 : 6.

Medvedevi võiduseeria vältas kolm turniiri ja 19 mängu. Alcaraz tõusis uuesti ka maailma esireketiks. Viimati oli ta seda pingerida juhtinud jaanuaris.

Indian Wellsi finaal oli üsna ühepoolne. Alcaraz loovutas oma servigeimides ainult 12 punkti. Medvedevil ei olnud mängu jooksul ühtegi murdepalli.

Alcaraz murdis aga mõlemas setis Medvedevi servi kohe algul, mistap pinget ei tekkinudki. Teises setis oli Alcaraz ees koguni 4 : 0. Mängupunktid võitis hispaanlane 59 : 38 ja esimese servi punktide protsendid olid neil vastavalt 77 ja 53.

„See tähendab mulle palju, et suutsin uuesti esireketiks tõusta,“ rääkis Alcaraz. „Turniiri võitmine on muidugi veel olulisem. Adusin kohe esimesest päevast publiku armastust. See turniir meeldib mulle väga, olen siin olemist ja pealtvaatajate toetust alati nautinud.“

Alcaraz märkis, et finaali ajal olid keerulised tingimused. „Daniil ei suutnud oma parimat tennist näidata. Loodan, et Miamis mängin samal tasemel nagu sel turniiril,“ lausus võidumees.

Naiste üksikmängu finaalis alistas Jelena Rõbakina (Kasahstan) valgevenelanna Arina Sabalenka 7 : 6, 6 : 4 ning tõusis maailma edetabelis oma senise karjääri kõrgeimale kohale, seitsmendaks.