Lionel Messi.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
20. märts 2023, 22:59

Jalgpalliekspert: Messi on PSGs ebaõnnestunud

Kui seitsmel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud Lionel Messi 2021. aasta suvel Pariisi Saint-Germainiga liitus, oli mõistagi tema peamine eesmärk võita Prantsuse klubiga meistrite liiga. Esimese kahe hooajaga jäädi eesmärgist kaugele: nii mullu kui ka tänavu pudeneti konkurentsist juba kaheksandikfinaali järel. Eurospordi eksperdi Cyril Morini sõnul võib Argentina pallivõluri PSGs veedetud aega lugeda ebaõnnestunuks.

Kui oma esimesel hooajal oli Messi hädas skoorimisega – lõpuks lõi ta 34 mänguga 11 väravat –, siis nüüdseks näeb individuaalne statistika märksa ilusam välja. Sel hooajal on ründajal 31 matšiga kirjas 18 tabamust ning 17 väravasöötu. Siiski pole ta suutnud näidata samasugust taset nagu FC Barcelonas või paar kuud tagasi Argentina koondisega jalgpalli MMil.

„See on ebaõnnestumine. Nii lihtne see ongi,“ võttis Morin kokku Messi esimesed kaks hooaega Pariisis. „Tema parim hetk PSGs on endiselt üle-eelmisel aastal meistrite liiga alagrupiturniiril Manchester City vastu löödud värav. Pärast seda eksis ta Madridi Reali vastu penaltil, oli Prantsusmaa meistriliigas väga tagasihoidlik ning Müncheni Bayerni vastu [meistrite liiga kaheksandikfinaalis] nii esimeses kui ka teises matšis nähtamatu. See muutub problemaatiliseks,“ jätkas ta.

Morini sõnul on raske öelda, kas Messi jätkab pärast käimasolevat hooaega PSGs. „Pärast MMi oli neil suuline kokkulepe, et ta jääb. Aga pärast seda pole mingisuguseid arenguid toimunud. Ajalehe L'Equipe andmetel kaalub PSG lepingu pikendamist, aga see otsus tehakse Dohas.“

Lisaks meistrite liigale langes PSG konkurentsist ka Prantsuse karikasarjas, samuti kaheksandikfinaalis. Kohalikku meistriliigat küll praegu juhitakse, ent viimases voorus said Christophe Galtier' hoolealused koduväljakul Rennes'ilt üllatusliku 0 : 2 kaotuse ning tabeliseis on küllaltki lahtine.