Antonio Conte.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
21. märts 2023, 12:01

Tottenhami klubi ja mängijad karmi kriitikaga üle valanud peatreenerit ähvardab vallandamine (1)

Tottenham Hotspuri peatreener Antonio Conte on pärast nädalvahetusel terve meeskonna peale viha välja valamist sattunud Briti meedias tähelepanu keskpunkti. Ajaleht The Daily Telegraph kirjutab kindlas kõneviisis, et Inglise kõrgliigaklubi kavatseb itaallasele selle nädala jooksul kinga anda.

Kuna klubivutist on koondisemängude tõttu mõneks ajaks paus, on Tottenhami omanikel aega sellele mõelda. Contele valmistas nädalavahetusel suurt pahameelt hoolealuste saavutus: nad mängisid veerand tundi enne matši lõppu Southamptoni vastu maha 3 : 1 eduseisu ning pidid lõpuks leppima 3 : 3 viigiga. Muu hulgas ütles juhendaja oma kümneminutilises tiraadis, et meeskonna mängijad ei mängi millegi tähtsa nimel ning see olevat Tottenhami lugu. Ta süüdistas neid ka selles, et klubi pole viimase 15 aasta jooksul ühtegi karikat võitnud.

CBS Sportsi ekspert Jamie Carragheri sõnul andis Conte sellega mõista, et tahab ise kinga saada. Teadupoolest aegub tema leping hooaja lõpus ning seni pole pikendamisest juttu olnud. Tottenhami omanikul Daniel Levyl on võimalik kaaluda erinevaid variante. „Conte rääkis Levyga pärast seda, kui oli mängijaid kritiseerinud ning rõhutas, et see polnud suunatud klubile või omanikele,“ kirjutatakse The Telegraphis.

53aastane Conte on olnud Tottenhami juhendaja alates tunamullusest novembrist. 76 mängust on meeskond tema käe all võitnud 41 ehk ligi 54%, ent ühegi tiitlini pole tõepoolest veel jõutud. Sel hooajal on hoiab klubi Inglise meistriliigas neljandat kohta. Meistrite liigas pudeneti konkurentsist kaheksandikfinaalis.

Enne Tottenhami peatreeneriks saamist juhendas Conte Milano Interit, kellega võitis viimasel hooajal ka Itaalia meistriliiga. Aastatel 2016-2018 oli ta Londoni Chelsea peatreener, tema käe all tuli meeskond 2017. aastal Inglismaa meistriks.