Maik-Kalev Kotsar.

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
23. märts 2023, 22:07

Play-off'i koha nimel heitlev Baskonia sai Belgradis kibeda kaotuse

Korvpalli Euroliigas sai valusa kaotuse play-off-koha nimel võitlev eestlaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia, kes jäi võõrsil tulemusega 63 : 74 alla Belgradi Crvena Zvezdale.

Baskonia alustas kohtumist hea hooga ning avaveerandi lõpuks juhiti 26 : 21. Samas tempos jätkati ka teise veerandaja algust: kui perioodi oli mängitud kaks ja pool minutit, asuti Vanja Marinkovići kahese järel juhtima 35 : 23. Kuid siis tabas Hispaania tiimi totaalne kollaps. Vastastel lubati teha 14 : 0 vahespurt ning üldse suudeti sel veerandil kirja saada veel vaid kolm silma!

Siiski polnud asi Baskonia jaoks lootusetu, sest pikale pausile minnes oli nende kaotusseis vaid üks punkt 38 : 39, kuid paraku jätkus nende hädine ründemäng ka kolmandal veerandajal. Siis suudeti visata 11 punkti Belgradi satsi 18 vastu ja enne viimast veerandit oli Baskonia kaotusseis kärisenud 49 : 57 peale.

Fööniksina tuhast ei suutnud Baskonia ka neljandal veerandil tõusta ning lõpuks tuli vastu võtta 63 : 74 kaotus. Õigupoolest on üllatav, et see vahe lõpuks suuremgi ei olnud, sest Baskonia patustas kokku 19 pallikaotusega, samal ajal kui Crvena Zvezda vastav näitaja oli 8.

Baskonia resultatiivseim oli 15 punkti visanud Darius Thompson. Pisut üle 22 minuti mänguaega teeninud Kotsar sai kirja 9 punkti (kahesed 4/7, vabavisked 1/2), 5 lauapalli, 2 vaheltõiget ja 1 blokeeritud pealeviske. Raieste kontosse kanti kuue ja poole minutiga 3 punkti (kolmesed 1/1).

30 mängust 15 võitnud ja 15 kaotanud Baskonia langes liigatabelis 9. kohale ehk praeguse seisuga, kui pidada neil veel neli kohtumist, jäädaks esimesena play-off'ist välja. 17 kaotuse kõrvale 13. võidu teeninud Crvena Zvezda on 14. kohal.