Sel arhiivifotol 2018. aasta 21. aprillist võitleb Liverpooli särgis Ragnar Klavan West Bromwich Albioni mängija Matt Phillipsiga.

Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS / SCANPIX
Jalgpall
25. märts 2023, 20:22

Üle viie aasta taas Liverpooli särgi selga tõmmanud Ragnar Klavan tegi lõbusa torke Eesti väljakute aadressil

2018. aasta 2. mai oli päev, mil Ragnar Klavan sai kirja oma viimased minutid Liverpooli jalgalliklubi kuulsas punases särgis, kui pääses seitsmeks minutiks platsile meistrite liiga poolfinaali kordusmängus AS Roma vastu. 2023. aasta 25. märtsil oli Raku Anfieldil tagasi, sedakorda aga klubi legendide rivistuses, et osaleda heategevuslikus vutikohtumises Liverpooli ja Glasgow Celticu legendide vahel.

Kuna 37aastane Klavan müttas Eesti kõrgliigas väljakul veel mulluselgi hooajal Paide linnameeskonna eest ja päris ametlikult pole ta jalgpallisaapaid veel praegusekski varna riputanud (võimalik, et hooaja edenedes asub ta kandma Tallinna Kalevi särki, kuna on ka sama klubi president), siis peeti meie meest platsile silkavatest legendidest üheks kõige paremas vormis olevaks – ning ta ei petnud ka endale seatud lootusi, kui sai kirja täismängu ehk 90 minutit! Taolises legendide sõprusmängus on selline asi üsna harukordne.

Kohtumises, kus Liverpooli esindasid teiste seas ka sellised nimed nagu Steven Gerrard, Dirk Kuyt, Sami Hyypiä, Steve McManaman, Gary McAllister, Djibril Cissé ja Martin Škrtel, võttis Liverpool 2 : 0 võidu, kui skoori tegid esimesel poolajal penaltipunktilt Gerrard ja teisel kolmveerandtunnil Mark Gonzalez. Enam kui 45 000 pealtvaataja silmade all peetud kohtumise tulu läheb LFC Foundationi heategevusprogrammidele.

Matši järel kutsuti intervjuuks Liverpooli klubi kaamera ette ka Raku ning väga heas tujus keskkaitsja jagas rõõmuga kommentaare.

„Olen ülatunud, et nii palju inimesi tuli vaatama neid vanu jalgu,“ muheles Klavan. „Oli nii tore olla siin tagasi, staadionil oli suurepärane atmosfäär, oli ka palju Celticu fänne. Jah, oli vägev pärastlõuna!“

Kas tundsid ka survet, et olles ilmselt parimas vormis Liverpooli mängija, oodati sinult eriti suurt panust?

„Oli tore olla taas heal murul,“ vastas Klavan, vihjates – võimalik, et pigem küll alateadlikult –, et Eesti kunstmuruväljakud, kus tal viimasel kahel hooajal enamasti on toimetada tulnud, ei kannata Anfieldiga erilist võrdlust. „Emotsioonid võtsid võimust, adrenaliin ja kõik – oli tore väljakul ringi joosta, jah.“

Klavan tõdes, et riietusruumist Anfieldi väljakule sammudes tuli talle meelde palju mälestusi klubis veedetud ajast. Ta kinnitas, et kui Liverpool peaks teda veel kunagi taolisele legendide matšile kutsuma, tuleb ta suurima hea meelega.

Kas õhtu kulgeb mängijatel edasi lõbusa taaskohtumise tähe all?

„Jah, taaskohtumise – aga ka taastumise tähe all,“ vastas Klavan laia naeru saatel.

Kohtumise video täispikkuses (Klavani intervjuu alates 3:23.51)