Artti Aigro.

Foto: Darko Bandic / AP/Scanpix
Talisport
26. märts 2023, 19:26

Artti Aigro tõmbas Lahti tuuleloteriis pileti hooaja parima tulemusega (1)

Suusahüppajate MK-sarja eelviimane osavõistlus Lahtis kulges nii keerulistes tuuleoludes, et esimene hüppevoor venis lausa kahe tunni pikkuseks. Teine voor otsustati sootuks ära jätta ning see tähendas seda, et Eesti mägedekotkas Artti Aigro lõpetas võistluse hooaja parima kohaga.

Kvalifikatsioonist 25ndana edasi pääsenud Aigro tegi esimeses (ja ainsaks jäänud) hüppevoorus 116meetrise ja 102,9 punkti väärt õhulennu, mis andis talle 22. koha. Tema hooaja senine parim tulemus oli olnud Sapporo MK-etapi 24. koht.

„Eks selle tuulega oli siin päris suur loteriimäng,“ võttis Aigro oma pressiteenistuse vahendusel võistluse kokku. „Aga sellised need suusahüpped on: kunagi ette ei tea. Täna läks nii ja arvan, et võin positiivselt koju minna.“

Kui nädalapäevad tagasi oli Aigro veel päris haige, siis praeguseks on tõbi seljatatud. Tõsi, antibootikumikuur veel kestab.

Suusahüppajad lõpetavad hooaja järgmisel nädalavahetusel Sloveenias Planica lennumäel ning seal on Aigrol selge eesmärk.

„Lähen sinna kindlasti mitte nautima suuskadel hüppamist, vaid suuskadel lendamist. Lähen naudin, teen enda hüpped – siis võib ka hea tulemus tulla,“ lausus 23aastane sportlane.

Lahtis võttis võidu jaapanlane Ryoyu Kobayashi, kes sai 136,5meetrise hüppe eest 145,9 punkti. Teisena kerkis poodiumile austerlane Stefan Kraft (130 m, 141,8 p) ja kolmas oli sakslane Karl Geiger (133 m, 137 p). Keeruliste olude ohvriks langes aga MK-sarja üldvõidu juba kindlustanud norralane Halvor Egner Granerud, kes sai kõigest 95meetrise hüppe eest 68,8 punkti, millega oli alles 46.