Maik-Kalev Kotsar (vasakul) mängis Bilabo vastu vähem kui veerand tundi, kuid sai kirja 15 punkti.

Foto: JUANJO MARTIN
Korvpall
26. märts 2023, 20:43

VIDEO | Baskonia võttis eestlaste tubli panuse toel Hispaania liigas järjekordse võidu

Neljapäeva õhtul korvpalli Euroliigas Belgradi Crvena Zvezdalt kibeda kaotuse saanud Baskonia võttis Hispaania kõrgliigas seitsmenda võidu järjest, kui kodusaalis alistati Bilbao meeskond 100 : 78. Oma tubli panuse võitu andsid ka Baskonia eestlased Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste.

Külalismeeskond Bilbao viskas küll kohtumise kaks esimest korvi ja asus juhtima 4 : 0, kuid seejärel haaras mänguohjad Baskonia ja neid enam käest ära ei andnudki. Avaveerandi võitsid väljakuperemehed 24 : 17, esimese poolaja lõpuks oli vahe kärisenud juba 24 punkti peale 51 : 27 ning sisuliselt oli asi sellega ka otsustatud. Teine poolaeg kulus seisu vormistamiseks ning lõpusireeni kõlades ilutsesid tablool Baskonia võidunumbrid 100 : 78.

Võitjate parimana viskas viis kaugviset tabanud Marcus Howard 20 punkti. Kotsar sai mänguaega vähem kui veerand tundi, kuid toimetas usinasti: ta viskas 15 punkti (kahesed 5/5, vabavisked 5/7), hankis seitse lauapalli ja andis kolm korvisöötu. Kotsari efektiivsusnäitaja 27 oli mängu parim.

Raieste sai seekord platsil olla lausa 26 minutit, mille joksul viskas kolm punkti (kolmesed 0/2, kahesed 1/2, vabavisked 1/1), hankis kaheksa lauapalli, andis ühe resultatiivse söödu, tegi ühe vaheltlõike ja blokeeris ühe vastaste pealeviske. Raieste ainsaks jäänud korv mängust sündis kohtumise lõpu eel võimsast pealtpanekust.

Baskonia on teeninud 20 võitu ja neli kaotust nagu ka juhtkolmiku ülejäänud liikmed Barcelona ja Madridi Real. Bilbao on 10 võidu ja 14 kaotusega 18 meeskonna konkurentsis 11. kohal.