Rico-Janree Ojamu.

Foto: Erakogu
Vehklemine
27. märts 2023, 14:16

Neliste vehklemisdünastia särab neljandat põlve: Rico-Janree Ojamu triumfeeris Euroopa karikavõistluste etapil

Spordis on traditsioonidel tohutu jõud. Legendaarse vehklemistreeneri Endel Nelise tööd on edukalt jätkanud tema järeltulijad. Äsja säras Kreekas Euroopa alla 14aastaste karikavõistluste etapil Rico-Janree Ojamu.

Haapsalust pärit sportlane on Endel Nelise tütre, eduka vehklemistreeneri Helen Nelis-Naukase tütre Briti poeg. Kreeka linnas Florinas toimunud turniiril sai Rico-Janree alagrupis kolm võitu ja kaks kaotust.

Vanaema sõnul oli lapselaps teel finaali mitu korda ka tagaajajarollis, kuid vapper spordipoiss suutis mõõduvõttude lõpud enda kasuks pöörata.

„Samuti esikohamatšis, kus ta tuli välja 11 : 13 kaotusseisust ja sai otsustava torkega 14 : 13 võidu. Võib öelda, et tema senine parim võistlus,“ hindab kordaminekut Nelis-Naukas.

Peale tema jagavad noorele epeevehklejale väärtuslikke näpunäiteid Endel Nelise poeg, mainekas treener Peeter Nelis ning ka ema Brit ja onu, Eesti viimaste aastate edukaim meesepeevehkleja Sten Priinits.

Florinas abistas Rico-Janreed Nelis-Naukase abikaasa Aivar Naukas. Tulevikulootus harjutab neli-viis korda nädalas. Vanaema sõnul on tütrepoeg tahtejõuline.

„Kui kaugele ta lõpuks jõuab, ei oska praegu veel öelda. Eks aeg näitab, liigume sammhaaval. Võitja ja võitleja iseloomu tal on, see on kõige tähtsam,“ võtab Nelis-Naukas teema lühidalt kokku.