Julian Nagelsmann ei jää ilmselt kuigi kauaks töötuks.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
28. märts 2023, 15:26

Chelsea ja Madridi Real asuvad võitlema Bayernist kinga saanud peatreeneri allkirja nimel

Hiljuti Müncheni Bayerni jalgpalliklubist mõneti ootamatult lahti lastud Julian Nagelsmannil ilmselt lähiajal tööpakkumistest puudust ei teki. Inglise ajalehe Daily Mail andmetel on sakslasest treeneri palkamisest väga huvitatud nii Madridi Real kui ka Londoni Chelsea.

35aastast Nagelsmanni püüab enda juurde meelitada ka Tottenham Hotspur, kes vallandas eelmisel pühapäeval Antonio Conte. Omanik Daniel Levy on aga andnud omale aru, et see ülesanne võib osutuda keeruliseks.

Daily Maili andmetel on Tottenham juba ka Nagelsmanniga ühendust võtnud, kuid väidetavalt tahab Levy kaaluda ka teiste kandidaatide palkamist.

Madridi Realiga liitumine võiks sakslasele olla ahvatlevam, sest Hispaania tippklubiga on usutavasti kergem jõuda tiitliteni kui Tottenhamiga, kes võitis karika viimati 2008. aastal. Bayerniga võitis Nagelsmann pisut vähem kui kahe hooajaga ühe Saksamaa meistritiitli ja kaks superkarikat ning meeskonna võiduprotsent oli tema käe all igati soliidne 71,4.

Samas on võimalik, et pärast käimasolevat hooaega hakkab uut peatreenerit otsima ka Chelsea. Graham Potteri juhendamisel ei saanud meeskond alguses mängumootorit üldse käima, kuid nüüdseks on tulemused mõnevõrra paranenud ning meistrite liigas on jõutud veerandfinaali. Samas Inglise meistriliigas ollakse 27 mängu järel alles kümnendal kohal.

Kolmest klubist vajab hetkel uut juhendajat kõige rohkem Tottenham – Reali peatreeneril Carlo Ancelottil on leping 2024. aasta suveni – ning lisaks Nagelsmannile on välja pakutud mitu teist kandidaati. Daily Mail kirjutab, et nende seas on endine FC Barcelona ja Hispaania juhendaja Luis Enrique, Roberto De Zerbi, Marco Silva, Steve Cooper, Thomas Frank, Sergio COnceicao, Oliver Glasner ja Ange Postecoglou. Ei välistata ka Mauricio Pochettino naasmist, kuid see on pigem ebatõenäoline.

Ajutiselt juhendavad Tottenhami meeskonda praegu Cristian Stellini ja Ryan Mason. Pisut enne kinga saamist klubi teravalt kritiseerinud Conte tänas esmaspäeval tiimi koostöö eest. „Tahan tänada kõiki Spursis, kes hindasid ja jagasid minu kirge ja intensiivset ellusuhtumist treenerina. Erilise tänu edastan fännidele, kes toetasid ja hindasid mind alati. Ma ei unusta, kuidas nad mu nime laulsid. Meie teekond sai läbi, soovin tulevikuks parimat,“ kirjutas itaallane sotsiaalmeedias.