STAAR: Artur Konontšuk mängib alati suure duhhiga ja tõmbab rahva käima.

Foto: FIBA
Korvpall
28. märts 2023, 18:08

Kalevi staar Konontšuk mängib kahe eest: tean, et mu vend on alati minuga ja jälgib mind ülevalt (1)

Artur Konontšuk on vaieldamatult olnud BC Kalev/Cramo ajaloolise euroedu üks nurgakive – ta on meeskonna parim skoorija ja laualõvi. Peatreener Heiko Rannula on Konontšuki iseloomustanud kui liimi, mis hoiab meeskonda koos. Mehe taust on aga nii kirju, et ulatub tagasi Tšornobõli katastroofini. Poleks 37 aastat tagasi tuumareaktor plahvatanud, oleksid Konontšukid ilmselt siiamaani Ukrainas ja Eesti korvpall märkimisväärselt vaesem.

Konontšuk tunnistas, et ta pole oma sugupuuga detailideni kursis, aga tema juured on sügaval Ukrainas. Tema vanemad ja vanavanemad on pärit Žõtomõri oblastist, aga pärast Tšornobõli katastroofi kolisid ema ja isa Eestisse. Mõistagi häirib Ukrainast toimuv sõda nende pere tegemisi väga.

Veel suurem tragöödia tabas Konotšukke 2002. aasta jaanuaris, kui Artur polnud veel kaheaastanegi. Tema toona 20aastase venna Bogdani süda seiskus USAs keset korvpallimängu ning arstidel ei õnnestunud tema elu päästa.

Arturgi on veetnud paar aastat USA ülikoolis, kuid langes seal lõpuks depressiooni, sest põlv oli katki ja treener muudkui mõnitas.

Edasi lugemiseks: