Dopingujamade tõttu pidid Venemaa sportlased ka Pekingi taliolümpiamängudel võistlema „neutraalse“ lipu all ilma oma lipuvärvide ja sümboliteta. Kui palju sellest nõudest kinni peeti, näitab juba fotojäädvustus avatseremoonialt.

Foto: AP/Scanpix
Olümpia
29. märts 2023, 09:19

Venelased on ROKi soovitustest marus: farss, absurd, peame võistlema heidikutena! (2)

Kuigi rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on tegemas enda poolt kõik, et Venemaa ja Valgevene sportlased saaks tagasi areenidele naasta, siis venelastele ei sobi ROKi presidendi Thomas Bachi poolt teisipäeval välja käidud mõtted sugugi. Kui juba nende sportlased taas võistelda saavad, siis ikka lippude-hümnide ja muude tulede-vilede saatel, on agressorriigi selge seisukoht.

ROK andis rahvusvahelistele alaliitudele ja võistluste korraldajatele soovitused, mille kohaselt peaks Venemaa ja Valgevene individuaalsportlased tagasi rahvusvahelistele võistlustele pääsema, kuid seda neutraalsete sportlastena. Võistlustele ei lubataks aga neid Venemaa atleete ja abipersonali liikmeid, kes toetavad aktiivselt sõda Ukraina vastu ega ka neid sportlasi, kes on seotud Venemaa armeega või õiguskaitseorganitega.

Edasi lugemiseks: