Artti Aigro (keskel) Planicas hüppevõistluse algust ootamas.

Foto: Karli Saul
Talisport
31. märts 2023, 18:57

Planicas lükati hüppevõistlus laupäeva hommikusse. Aigro: pettumus, aga selline see sport on (2)

Suusahüpete MK-hooaeg jõuab sel nädalavahetusel oma kulminatsioonini Planica lennumäel. Kolmest etapist koosnev nädalavahetus ei saanud aga soovitud lähet, kuna reedene võistlus tuli keeruliste tingimuste tõttu laupäevale lükata.

Reedest hüppevõistlust lükati mitme tunni võrra edasi, kuni lõpuks saabus teade, et uuesti proovitakse laupäeva hommikul kell 9.45. Kuivõrd laupäeval on plaanis ka meeskonnavõistlus, siis hüpatakse kahe vooru asemel vaid korra.

„Ega tegelikult pole vahet, kas on ühe või kahe vooru võistlus,“ sõnas Artti Aigro oma pressitiimi vahendusel. „Peaasi, et lennumäel hüpata saab.“

Võistlust plaaniti alustada nõnda, et esimestel hüppajatel oleks poom üsna kõrgel. See oleks Aigrole olnud vägagi meelt mööda. „Tavaliselt pannakse stardilavaga üpris täppi. Eks homme ole näha, aga loodetavasti alustatakse ka siis kõrge poomiga ja lastakse lennata.“

„Otseselt pinget see ootamine minusse ei süsti. Kui pärast pikka ootamist võistlus ära jäetakse, siis on pigem pettumus, et hüppemäel hüpata ei saanud. Selline see sport on,“ nentis ta intervjuu lõpetuseks.

Neljapäevases kvalifikatsioonis lendas Aigro 204,5 meetri kaugusele, mis tähendas talle 33. kohta.