Darius Thompson ja Maik-Kalev Kotsar.

Foto: Twitter / Baskonia
Korvpall
31. märts 2023, 23:58

Kuulsat iseloomu näidanud Baskonia tegi Raiestele perfektse sünnipäevakingi. Kui kaugel on Euroliiga play-off? (2)

Baskonia nägi kaks ja pool veerandit kurja vaeva, et kuidagi Istanbuli Fenerbahce vastu mängus püsida, aga siis hakati näitama kuulsat Baskonia iseloomu, nagu teatas meeskonna peatreener Joan Penarroya.

Sander Raieste piirdus oma 24. sünnipäeval 54 sekundi ja ühe ründelauaga. Taas tegi aga suurepärase esituse Maik-Kalev Kotsar. Kuigi oma punktirekordist ja kaksikduublist jäi eelmise vooru Euroliiga kõige väärtuslikum mängija kaugele, siis musta tööga suutis ta oma efektiivsusnäitaja ajada ikkagi muljetavaldava 19 peale. Kaheksa punkti ja kuus lauapalli kirja saanud Kotsari jaoks on ehk isegi suurim kompliment tõsiasi, et kui tema rassis platsil 27 minutit, siis varutsenter Steven Enoch piirdus vaid seitsme minutiga.

Kui kolmandat perioodi oli mängitud neli veerandaega, siis oli Baskonia taga seisuga 45 : 54. Mäng lõpetati aga ebamaise 47 : 15 spurdiga. Meeskonda vedas sedapuhku oma elu parima mängu teinud Vanja Marinkovic, kes sai kirja 35 punkti. Imelist täpsust näitasid Baskonia mehed ka vabaviskejoonel, kus tabati kõik 28 üritust. Sellest enamat on Euroliigas suudetud vaid korra, kui hooajal 2001/02 viskas Real Madrid sisse kõik 34 vabaviset.

Oma panuse andis kuus tabamust kirja saanud Maik-Kalev Kotsar, kelle senise hooaja vabavisete protsent kõikus 50 kandis.

„See oli meile väga-väga suur võit. Tegime täiesti imelise teise poolaja - muutsime enda mõttelaadi ja nii me peamegi mängima. Nüüd on meil üht võitu veel vaja,“ teatas mängujärgselt Marinkovic. Kas ühest ka päriselt piisab, on tegelikult veel ikkagi kahtlane.

Peatreener Joan Penarroya: „Fenerbahce on suurepärane vastane, aga näitasime kõvat iseloomu. Suutsime oma kaitset muuta ja kui me olime 11 punktiga taga, siis näitasime kuulsat Baskonia iseloomu. Olen oma mängijate üle uhke.“

***

Euroliiga põhiturniiril on mängida veel kaks vooru ja praegu on Baskonia kaheksandal kohal ehk pääseks viimasena play-off'i.

6. Istanbuli Fenerbahce 18-14 (jäänud mängud Anadolu Efese vastu kodus ja Belgradi Crvena Zvezda vastu võõrsil)
7. Belgradi Partizan 18-14 (Monaco vastu võõrsil, Ateena Panathinaikose vastu kodus)
8. Baskonia 17-15 (Villeurbannes'i ASVELi vastu kodus, Pireuse Olympiakose vastu võõrsil)
9. Kaunase Žalgiris 17-15 (Tel-Avivi Maccabi vastu kodus, Müncheni Bayerni vastu võõrsil)
10. Istanbuli Anadolu Efes 16-16 (Fenerbahce vastu võõrsil, Monaco vastu kodus)

Euroliiga viigilahutajaks on omavahelised mängud ehk kui Baskonia peaks lõpetame samal pulgal Fenerbahce, Žalgirise või Anadolu Efesega, siis neid edestatakse. Belgradi Partizani vastu ollakse omavahelistes mängudes miinuses.