Foto: KARLI SAUL
Talisport
1. aprill 2023, 11:44

Hooaja punktikohal lõpetanud Aigro rahule ei jää: „Parandamisruumi on kõvasti.“ (1)

Suusahüppaja Artti Aigro näitas hooaja lõpus head vormi ja jõudis stabiilselt punktikohale. Oma hooajaga eestlane siiski rahule ei jää.

Hooaja lõpetanud Planica MK-etapil kuuendana tornist alla tulnud Aigro maandus 212 meetri peal, saatis rusikad taeva poole ja läks kindlaks liidriks. Lõpuks tähendasid hüppega teenitud 188,9 punkti 27. kohta. „Põhiülesanne oli täna hüppeasend raadiuses ära hoida. Varasematel päevadel on see ära vajunud. See oli edasiminek. Kui ma sain selle paremaks, siis oli all hea tunne,“ kirjeldas suusahüppaja oma pressitiimivahendusel.

Võistluse võitis eelviimasena tornist alla tulnud kolmekordne maailmameister Stefan Kraft, kes lendas lausa 239,5 meetrit. Austerlasele järgnesid sloveen Anže Lanišek ja poolakas Piotr Zyla.

Suusahüppajate hooaeg kestis sedapuhku lausa viis kuud. Hooaja esimene etapp peeti novembri esimestel päevadel, kui Wislas toimunud etapil maanduti veel kunstmurule, lõpetatakse aga aprilli alguses Planicas. „See on olnud kõige pikem hooaeg. Ma ei jää rahule, kuna parandamisruumi on kõvasti. Ei suutnud hooaja jooksul stabiilsust leida, mis on hüppajal vaja, et olla stabiilselt punktidel.“

Kuivõrd homsel hooaja viimasel etapil pääsevad starti vaid MK-sarja 30 parimat, siis sai Aigro hooaeg tänasega läbi. Seni on Aigro treeninud Soome koondise juures, mille eesotsast lahkub selle hooaja järel peatreener Janne Väätäinen. Mis saab edasi?

„Hetkel uut treenerit ei ole. Vaatame, mis variandid on laual ja siis saab rahulikult selge peaga otsustada ja mõelda. Kuna see hooaeg lõppes alles paar minutit tagasi, siis uueks hooajaks veel kindlat plaani pole.“

Täna peetakse Planicas ka meeskonnavõistlus.

Soomlased ja Aigro tänavad lahkuvat treenerit.

Foto: KARLI SAUL