Paul Aron (nr 1 autos) põrkas Caio Collet'ga kokku, aga jõudis lõpuks ikkagi pjedestaalile.

Foto: Twitter / Formula 3
Vormel 1
1. aprill 2023, 15:06

HÄSTI! Paul Aron jõudis vormel 3 sarjas esimest korda pjedestaalile

Vormel 3 hooaja teisel etapil teenis karjääri esimese poodiumikoha Prema piloot Ralf Aron. Seejuures ületas seitsmendana startinud eestlane finišijoone neljandana ja pjedestaalile tõsteti ta hiljem tagatubades tehtud otsusega.

Veel enne seda, kui laupäeva hommikul kihutasid Austraalias Albert Parki ringrajal vormel 1 masinad, mõõtsid samal asfaldil kilomeetreid ka vormel 3 autod. Sõidu võitis esialgu 19aastane argentiinlane Franco Colapinto, ent tema tulemus tühistati. Nii tõusiski Aorn neljandalt kohalt kolmandaks.

20 ringi jooksul käis turvaauto rajal lausa neli korda ning sõit lõppeski turvaauto taga. Colapinto oli viimase avarii hetkeks kolm sekundit kõigist ees ning kihutas turvaliselt võidu suunas. Finiši järgselt leidsid aga kohtunikud, et MP Motorsporti ehk Colapinto, üheksandana lõpetatud Mari Boya kui ka 11. positsiooni mehe Jonny Edgari vormelid ei olnud reeglitega kooskõlas.

See tähendas, et võidu sai hoopis Prema piloot Zak O'Sullivan, teiseks tuli Hitechi mees Sebastian Montoya (jah, legendaarse Juan Pablo Montoya poeg) ja kolmandaks tõsteti Aron. Seejuures peab Aron natuke tänama ka õnne, et tema masin jäi pärast kokkupõrget Caio Collet' vormeliga ikka terveks.

Tänu hooaja ja karjääri esimesele poodiumikohale tõusis Aron 14 punktiga punktitabelis kuuendaks. Liidrina jätkab täna kuuenda koha saanud Tridenti piloot Gabriel Bortoleto 33 punktiga.

Vormel 3 sarja põhisõit toimub Austraalias tuleval ööl kell 2 ja Aron pääseb rajale kuuendast stardiruudust.