Treener Indrek Tobreluts jääb Tuuli Tomingase hooajaga väga rahule, sest talve tähtsaimal võistlusel õnnestus saavutada suurepärane tulemus.

Foto: Aldo Luud
Talisport
2. aprill 2023, 10:47

Tuuli Tomingas lõpetas elu parima hooaja. Treener Tobreluts: nüüd toetab meid ka alaliit, enam ei pea kellegagi võitlema

Laskesuusataja Tuuli Tomingas (28) kuulutas hooaja pärast Eesti meistrivõistluste avapäeva lõppenuks. Ta loobus tänasest supersprindist kehva enesetunde tõttu.

Pealekauba on kevadpäike teinud Tehvandi kunstlumerajast mannapudru ja lühikestest sutsakatest koosnev supersprint pole niikuinii oma olemuselt Tomingase trumpala.

Talvest tervikuna jäi muidugi näppude vahele üht koma teist. Lastelastele saab tulevikus näidata MMi tavadistantsi kuuenda koha eest teenitud diplomit ja maskotti, aga lõppenud hooaeg oli ka laiemalt Tomingase senise karjääri parim.

Ta jõudis erinevate jamade kiuste MK-sarjas kolm korda 20 sekka (12., 15. ja 19.) ning saavutas kokkuvõttes 101 punktiga 46. koha. Headele tulemustele pani aluse suusakiirus, mille keskmine näitaja oli Tomingasel parem kui kunagi varem. Seda hoolimata jaanuarikuisest haigusest ja aeg-ajalt esile kerkinud suusajamadest.

Kui füüsisele puuduvad Tomingasel tagantjärele etteheited, siis lasketiirus tuli ületada üks takistus teise järel. Ta usub, et sinna nahka läksid stabiilsed kohad teises ja kolmandas kümnes.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99