Venemaa floretinaiskond krooniti Tokyos olümpiavõitjaks. Et antud sportlased kuuluvad Venemaa jõustruktuuride koosseisu, ei tohiks neil Pariisi olümpiale asja olla.

Foto: Reuters/Scanpix
Olümpia
2. aprill 2023, 14:20

Venemaa vehklemisliidu president: et olümpial osaleda, peaks meie sportlased hinge kuradile müüma!

Teisipäeval edastasid enam kui 300 vehklejat rahvusvahelisele olümpiakomiteele (ROK) ja rahvusvahelisele vehklemisliidule (FIE) avalduse, kus kutsuti üles jätta Venemaa ja Valgevene sportlaste rahvusvahelistel võistlustel osalemise keeld kehtima. ROKi see avaldus ei morjendanud ja juba samal õhtul anti teada, et agressorriigi ja tema vasalli individuaalatleedid võiks tagasi areenidele lubada. Ent nüüd on olukorda omalt poolt kommenteerinud Venemaa vehklemisliidu president Ilgar Mammadov, kes väitis, et praegustel tingimustel nende vehklejad nii ehk naa võistlustel osalema ei hakka.

Nimelt tõi ROK oma soovitustes välja, et rahvusvahelistel võistlustel tuleks lubada osaleda neil sportlastel, kes ei toeta Venemaa sõda Ukraina vastu ning kes ei kuulu ühel või teisel moel Venemaa jõustruktuuride koosseisu. Ent siia ongi koer maetud.

Edasi lugemiseks: