Liverpooli sakslasest peatreener Jürgen Klopp tunnustas kohtumise järel Chelseas mängivat Kai Havertzit väikese „kallistusega“.

Foto: DAVID KLEIN / REUTERS/SCANPIX
Jalgpall
5. aprill 2023, 09:08

Chelsea ja Liverpooli vaheline vastasseis krooniti järjekordse null-nulli järel kõigi aegade igavaimaks

Hiljuti peatreener Graham Potterile hundipassi andnud Londoni Chelsea ja Jürgen Klopi käe all selgelt vinduv Liverpool tegid teisipäeva hilisõhtul Inglismaa jalgpalli kõrgliigas 0 : 0 viigi – sellega „krooniti“ antud klubide vaheline vastasseis (skoori mõttes) kõige igavamaks, mida Inglismaal kunagi nähtud.

Nimelt oli tegemist nende meeskondade neljanda mänguga järjest, mis lõppenud 0 : 0 viigiga. Viimati nähti Chelsea ja Liverpooli vahelises andmises väravaid 2022. aasta jaanuaris, kui tehti 2 : 2 viik, kuid seejärel pole suudetud väravalukku lahti muukida.

Tõsi on samas see, et neist neljast mängust kaks on peetud liigakarikavõistluste ja karikasarja raames. Täpsemalt kohtuti mullu mõlema sarja finaalis ning mõlemal korral võttis lõpuks penaltiseeriaga võidu Liverpool.

Opta statistikagentuur tõi välja, et iseenesest on tegemist kolmanda korraga, kus Inglismaa kõrgliigasse kuuluvad meeskonnad on teinud järjest neli 0 : 0 viiki: aastatel 1974–1975 tegid sama Liverpool ja Everton ning aastatel 1992–1994 Londoni Arsenal ja Queen's Park Rangers. Ent kuna Liverpool ja Chelsea on neis neljas kohtumises mänginud ka kaks lisaaega, tähendab see, et nad pole väravani jõudnud 420 minuti jooksul – ja see tähistab juba kõigi aegade negatiivset rekordit kahe kõrgliigameeskonna omavahelistes kohtumistes. Huvitava faktina võib välja tuua sellegi, et Chelseat on neis mängudes juhendanud kolm erinevat treenerit: Thomas Tuchel, Graham Potter ja teisipäeval ajutine loots Bruno Saitor.

Chelsea pole suutnud nüüd koduväljakul väravat lüüa kaheksas järjestikuses matšis, mis tähistab nende vastava „rekordi“ kordamist. Tõsi, nad olid Liverpooli vastu pigem üritavamaks pooleks, sooritades 12 pealelööki vastaste 7 vastu, kuid tulu neist pealelöökidest ei tõusnud. Kahel korral saadi küll pall punasärkide väravasse, kuid mõlemal korral sekkus VAR ja tabamused läksid tühistamisele: esimesel poolajal nähti Reece Jamesi kolli puhul suluseisu ning teisel leiti, et Kai Havertz saatis palli puuri käega.

Liigatabelis on Liverpool 43 punktiga kaheksandal ja Chelsea 39 punktiga 11. kohal. Liidermeeskond Arsenal on juba 72 punkti peal.