Narva elektrijaam.

Foto: Arno Saar
Eesti uudised
6. aprill 2023, 14:26

Pavel Onuchak peab Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu lahkuma Enefit Poweri juhatusest

Enefit Poweri juhatuse liige Pavel Onuchak, kes vastutab primaarenergia ehk kaevandamise ja logistika eest, lahkub juhatuse liikme ametist alates 7. aprillist ja jätkab tööd ettevõttes teisel positsioonil, teatas Eesti Energia pressiteates.

„Enefit Power lähtub oma tegevustes Euroopa Liidu liikmesriikides kehtivatest kokkulepetest ja nõuetest. Euroopa Liidu kümnes Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonipakett sisaldab nõuet, millest tulenevalt ei ole Venemaa kodanikel ja elanikel lubatud kuuluda selliste Euroopa Liidus registreeritud ettevõtete juhatusse, millel on elutähtis taristu või mis osutavad elutähtsat teenust,“ ütles Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola.

„Pavel Onuchak on kogenud ja tugev juht ning kaevandamise valdkonna kompetentne ekspert, mistõttu on ettevõte pakkunud talle võimalust jätkata tööd primaarenergia valdkonnas. Uue positsiooniga ei kaasne juhatuse liikme vastutust ja õigusi,“ selgitas Vainola.

Andres Vainola tänas Pavelit vastutustundliku töö eest ettevõtte juhatuses: „Paveli töö juhatuse liikme kohal on olnud silmapaistev. Tema eestvedamisel suutis ettevõte energiakriisis hüppeliselt suurendada põlevkivi kaevandusmahtusid, mis mängis olulist rolli varustuskindluse tagamisel. Usun, et samamoodi jätkab ta primaarenergia valdkonna juhi positsioonil.“

Enefit Poweri juhatus jätkab kolmeliikmelises koosseisus. Lisaks Andres Vainolale, kes on juhatuse esimees, kuuluvad juhatusse varahalduse eest vastutav juhatuse liige Meelis Goldberg ja energia muundamise eest vastutav juhatuse liige Arles Taal.

Pavel Onuchak töötab Eesti Energia kontsernis alates 1993. aastast ning on olnud Poweri juhatuse liige alates 2021. aastast.