JAKS SAI OTSA: Kalev/Cramo tegi vinge eurohooaja, kuid Eesti-Läti liiga finaalturniiril nad objektiivsetel põhjustel oma võimeid täiel määral letti laduda ei suutnud.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
9. aprill 2023, 11:26

Andres Sõber Eesti-Läti liiga finaalturniirist: see, kuidas suudeti Kalev/Cramo kahe päevaga nii s***ga üle valada, on mulle täiesti mõistetamatu (3)

Reedel ja laupäeval Tallinnas Unibet Arenal peetud Eesti-Läti korvpalliliiga Final Four Eesti kossusõpradele suurt rõõmu ei pakkunud, sest esikoha jagasid ära BC Prometei ja Riia VEF ning meie tiimide Tartu Ülikool Maks & Mooritsa ja BC Kalev/Cramo osaks jäi jageleda pronksi nimel. Kogenud korvpallitreenerile Andres Sõbrale jättis kogu üritus sisse aga väga negatiivsed tunded, sest seoses Kalevi Kolgata teekonnaks kujunenud naasmisele Prantsusmaalt euromängult oli finaalturniiril sisuliselt vaid kolm meeskonda. „Kas see Eesti klubikorvpallile tehtud suur heategu on siis niimoodi karistatav,“ küsis pühapäeva hommikul Õhtulehega vestlenud Sõber retooriliselt.

Meenutatavasti pidas BC Kalev/Cramo alles kolmapäeval Prantsusmaal Cholet's FIBA Europe Cupi poolfinaali korduskohtumise. Kuna Prantsusmaal algas sel ajal streik, pidid kalevlased koju jõudmiseks sõitma esmalt seitse tundi rendiautodega Nantes'ist Brüsselisse ning seal istuti viimaks lennukile. Eestisse tagasi jõuti alles reedel, vähem kui kuus tundi enne Eesti-Läti liiga poolfinaali Riia VEFiga. Kolmanda veerandaja mõõn tähendas seda, et Kalev kaotas mängu 65 : 83. Pronksimatšis jäädi alla ka Tartule 60 : 63.

Edasi lugemiseks: