Markko Märtin (vasakul) ja Ott Tänak 2015. aastal.

Foto: Karli Saul / Ekspress Meedia
WRC
10. aprill 2023, 17:14

Tänaku ja Märtini koostöö sai läbi: „Mõnikord ei jää heategu karistamata.“ (23)

2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et lõpetas koostöö oma äripartneri Markko Märtiniga.

Endine rallisõitja, MM-sarjas karjääri jooksul viis etappi võitnud Märtin oli Tänakule ka mentoriks. Alates 2020. aastast vedasid nad koos ka RedGrey meeskonda, mis hooldab ja üürib WRC masinaid.

„Minu pikaaegne mentor Markko Märtin on otsustanud hakata elus uusi katsumusi otsima. Meil oli MM-sarjas kõikide nende aastate jooksul imeline teekond. Olen igavesti tänulik kõige eest, mis ta mu heaks tegi. Kõike paremat tulevikuks!“ kirjutas Tänak Twitteris.

Märtin kinnitas portaalile DirtFish, et on oma osaluse RedGreys maha müünud ega osale enam autospordis. Ta pole MM-sarja enam etappidel abistamas käinud alates eelmise hooaja lõpust. „Muidugi tunnen pisut kurbust, sest tegime koostööd ikkagi 17 aastat. Kuid miski ei kesta igavesti ning sain väärtusliku õppetunni, et mõnikord ei jää heategu karistamata,“ lausus Märtin ralliportaalile.

Tänak lisas DirtFishile, et RedGrey tegevus jätkub endistviisi. „See oli tema enda otsus lahkuda mootorispordist ning teha edaspidi elus midagi teistsugust. See [otsus] sisaldas ka RedGreyd. Leidsime RedGrey tiimiga koos lahenduse, kuidas äriga jätkata ning seda igapäevaselt arendada. Meil on õnnestunud firma üsna sujuvalt töös hoida ning oleme selle struktuuri tugevdanud – palkasime aasta alguses inimesi juurde ning ütleksin, et kõik läheb tõusvas joones.“