Kui Ott Tänak pole MM-sarjas saanud sentigi auhinnaraha, siis Anett Kontaveit on karjääri jooksul teeninud pea kaheksa miljonit dollarit.

Foto: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH
Spordivaria
2. mai 2023, 00:31

ÜLEVAADE | Millistel spordialadel jagatakse kõige rohkem auhinnaraha ja kas ralliässad ei saa tõesti punast kopikatki?

Kas kõik tippsportlased suplevad rahas? Sugugi mitte! Mõnedel aladel on küll palgad absurdselt kõrged, mis võib luua sellise mulje, ent enamik atleete sõltuvad siiski peamiselt isiklike sponsorite või olümpiakomitee toetusest. Viskame pilgu peale erinevatele spordialadele ning vaatame, kui suurte summade peale võistlus käib. Etteruttavalt ütleme, et nii mõnelgi puhul piirdutakse heal juhul kõigest sooja käepigistusega ning leidub ka selliseid alasid, kus tuleb hoopis ise maksta hingehinda, et seal üldse kaasa lüüa. 

Sõudmine

Eesti sõudeliidu peasekretär Robert Väli ütles Õhtulehele telefonitsi, et MK-etappidel, MMil ega EMil raha ei jagata. Muudel rahvusvahelistel võistlustel on see lubatud. Ent see on siiski pigem haruldus. „Mulle meenub üks 12 aastat tagasi Moskvas toimunud võistlus, kus võitja sai auhinnaks kaheksa-, teine koht nelja- ja kolmas kahepaadi,“ tõi Väli ühe näite.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99