Florale kindlustas võidu Sergei Zenjovi täpne penalti.

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
11. aprill 2023, 22:40

Kuressaare suutis dramaatilises veerandfinaalis viia mängu penaltitele, kuid seal jäi peale Flora

Evald Tipneri karikavõistluste veerandfinaalis oli Eesti meistril FC Floral suuri raskusi FC Kuressaarest jagu saamisega. Neil õnnestus oma paremus panna maksma alles penaltiseerias.

Flora, kes pidi hakkama saama ilma oma kapteni Konstantin Vassiljevita, asus Kuressaare kunstmurustaadionil toimunud matši juhtima avapoolaja viimasel minutil. Pall jõudis kaitsjate vahelt Nikita Mihhailovini, kes võttis esmalt nahkkera omaks ning virutas selle seejärel kindlalt tagumisse nurka. Kui esmalt fikseeris kohtunik suluseisu, siis pärast pikalt olukorra videoabikohtuniku ehk VARiga üle vaatamist tuvastati, et Andrei Smirnov kattis selle jalaga siiski napilt ära – seega tabamus luges.

Flora oli küll terve kohtumise vältel domineerivaks meeskonnaks, kuid Kuressaarel õnnestus luua omi võimalusi ning 88. minutil ka viigiväravani jõuda. Märten Pajunurme madal ja terav tsenderdus leidis karistusalas leidis Mark Anders Lepiku, kes võttis palli hästi omaks ning virutas selle teise puutega väravavahi selja taha.

Lisaajal pidas Kuressaare külaliste survele vastu, ent penaltite järel tuli siiski leppida kaotusega. Kui Flora mängijad ei eksinud kordagi, siis võõrustajate teine lööja Aleksander Iljin tabas latti – penaltiseeria 5 : 3 valitsevale Eesti meistrile, võidu kindlustas Sergei Zenjov.

Seejuures olid samad meeskonnad kohtunud Kuressaares ka laupäeval Eesti meistriliigas, siis jäi peale Flora kindlalt skooriga 4 : 1.

Poolfinaali jõudis täna ka Tartu Tammeka, kes purustas Kohtla-Järve kunstmuruväljakul 6 : 1 teises liigas mängiva Jõhvi FC Phoenixi ja JK Noova ühendmeeskonna.

Kolmapäeval peetakse ülejäänud kaks veerandfinaali. JK Tabasalu võõrustab FC Tallinnat ning Narva Trans tiitlikaitsjat Paide Linnameeskonda.