Karel Voolaid.

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
15. aprill 2023, 18:01

JÄRJEKORDNE KAOTUS! Kui kaua Paide annab Voolaidile aega? (4)

Paide Linnameeskonna jaoks on vutihooaeg kestnud kaheksa kohtumist. Kuigi hooaja esimeses mängus võideti FC Flora vastu superkarikus, siis edasi pole meeskonna käsi kuigi hästi käinud. Mängitud on vaid ühe suurega ehk Nõmme Kaljuga, ent mõisa peale mängudes on kahe võidu kõrvale tehtud kaks viiki ja teenitud lausa kolm kaotust. Kas peatreener Karel Voolaidi tool kõigub?

Nädala eest õnnestus Paidel Nõmme Kalju vastu neljandal üleminutil 1 : 1 viigistada ja siis esines Voolaid mängu üle kandnud ERRis emotsionaalse intervjuuga. „Mis valus viigipunkt? Eelmisel aastal kõik laulsid, et Voolaid kaotab lõpus. Minu jaoks on tänane viik kui võit, sest minu mängud Kaljuga on plussis. Oleme neilt rohkem punkte kätte saanud kui nemad meilt. Nii et kõik on tip-top. Pärnu Vaprus ja Tallinna Kalev on praegu nii heas hoos, et meil läheb tükk aega enne, kui me nad kätte saame. Peame pingutama.“

Selles kommentaaris oli ilmselgelt sees ka väikest sarkasmi, sest reaalsuses oli Paide tolleks hetkeks nii Vaprusest kui Kalevist tabelis eespool. Nädalapäevad hiljem oleme aga jõudnud seisu, kus Paide on väljas karikasarjast (kolmapäeval kaotati Narva Transile) ja nüüd nii Vaprusest kui Kalevist taga. Põhjuseks klubi ajaloo 500. kõrgliigamängus saadud 0 : 1 kaotus just sellelt samalt Kalevilt, kelle ainsa värava eest hoolitses legendaarne Ats Purje.

„Kui ründeosakond hästi ei toimi, siis on meil raskem periood. Ainult sõnadega neid asju paika ei saa. Tuleb tööd edasi teha. Mängijad peavad uskuma enda tegemistesse ja küll need head päevad jälle tagasi tulevad,“ lubas Voolaid Soccernet.ee otseülekandes. „Praegu [klubis kõrgemalt survet tulnud] ei ole. Kui tuleb, siis nii on,“ lisas ta.

„Me küll suudame võimalusi luua, aga nende mitterealiseerimisest tekib ebakindlus, mis pärsib meie mängu. Kuskil tekib sein ette, taome peaga vastu seina ja ninad lähevad norgu. Treenerina pean leidma õigeid lahendusi, kuidas enesekindlus taastada. Selge on see, et ründemängu toidavad õnnestumised ja väravad. Meil on praegu head rünnakud, aga pall on vaja ka võrku saada. Kui me leiame selle võtme, kuidas seda laegast avada, siis saame ka enesekindluse tagasi.“

Paide on senise kuue liigamänguga teeninud kaheksa punkti, mis annab neile kuuenda koha. Kui FCI Levadial õnnestub täna Harjut võita, siis ollakse liidrist maas juba kaheksa punktiga.