SAI SUUSAD: Fjodor Svoboda ei suutnud tekitada Eesti laskesuusakoondises ühtset hingamist.Foto: Hendrik Osula
Talisport
18. aprill 2023, 19:00

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon pärjas hooaja parimaid

Svoboda ajastu jõudis kuulsusetu lõpuni. „Me ei taha rahvuskoondise killustumist.“

Nagu märgid näitasid, nii ka läks. Eesti laskesuusatajate seas kahetisi tundeid tekitanud koondise peatreener Fjodor Svoboda siirdub uutele jahimaadele, sest temaga ei soovitud lepingut pikendada.

Svoboda töötas Eesti laskesuusatajatega kaks hooaega, aga särama lõid paraku sportlased, kes ei treeninud tema näpunäidete järgi. Parimat tulemust näitas Indrek Tobrelutsu juhtnööride põhjal treeniv Tuuli Tomingas ja enim arenes tema treeningupartner Susan Külm.

Killustunud on koondis tõesti. Kui vaadata stabiilselt MK-sarjas osalevaid sportlaseid, siis treenivad Tomingas, Külm ja Robert Heldna eraldiseisvas TT tiimis. Rene Zahkna otsustas mullu valida koondiseplaanide asemel oma tee ja ka Johanna Talihärm harjutas koondisega vaid osaliselt. Nii treenisid mullu Svoboda plaanide järgi vaid Raido Ränkel, Kristo Siimer ja Regina Ermits. Talihärm küll arutles Svobodaga, aga talve edenedes aina vähem. „Sain juba eelmisel aastal aru, et mulle ei sobi see süsteem,“ ütles Talihärm pärast lõppenud hooaega.

Spordidirektor Kauri Kõiv selgitas treenerivahetust lähemalt.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99