Paide linnameeskond ja FCI Levadia tegid Paides 1 : 1 viigi.

Foto: Aldo Luud
Jalgpall
18. aprill 2023, 20:47

GALERII | Pettunud Levadia väravavaht: isegi U16 tüdrukute liigas ei saa sellist asja endale lubada! (1)

Eesti jalgpalli meistriliigas oli Tallinna FCI Levadia loetud sekundite kaugusel magusast võidust ja Paide linnameeskond järjekordsest valusast kaotusest, kuni sünnipäevalapsest kapten Andre Frolov Paidele viigipunkti päästis.

Viis mängu ühtejutti võitnud Levadia jagas enne 2. vooru järelepeetud kohtumisi Floraga esikohta, Paide seevastu jäi pärast nädalavahetuse 0 : 1 kaotust Tallinna Kalevile liidritest juba 8 punkti kaugusele.

Täna liikus Paides kõik selles suunas, et jätkuvad nii Levadia tõus kui Paide mõõn. 56. minutil liiga suurima väravaküti Ernest Agyiri asemel vahetusest sekkunud brasiillane Felipe Felicio jõudis väljakul olla täpselt veerand tundi, kui ennetas Kristjan Pelti ja viis Levadia juhtima.

Paide, kes hooaja hakul olnud skoorimisega püstihädas (7 mänguga nüüd 5 väravat), jättis vastuse täiesti viimasele hetkele. Kui mängukellal tiksus juba neljanda ehk viimase kohtuniku antud üleminuti teine pool, jõudis Robi Saarma karistuslöök Silver Alex Kelderi ja Gerdo Juhkami kaudu 35. sünnipäeva tähistanud meeskonna kapteni Andre Frolovini, kes palli võrku suskas.

Ühtlasi sai uue sissekande Paide lõpuhetkede pääsemiste seeria: superkarikafinaalis löödi Florale võiduvärav 93. minutil, liigamängus Nõmme Kaljule 94. minutil viigitabamus ning nüüd korrati poolteise nädala eest Kalju vastu tehtut.

„Lootsime, et hoiame selle edu ikka ära. Tegime mängu jooksul kaitses kaks eksimust, viimane neist...“ kahetses Levadia väravavaht Karl Andre Vallner soccernet.ee mängujärgses intervjuus ning tulistas sirgesõnaliselt: „Isegi U16 tüdrukute liigas ei saa sellist asja endale lubada! Tuleb sööt tagumisse posti, üks vend on vaba, teine vend on vaba ja kolmas vend on vaba. See ei ole normaalne ja sellele ei ole ühtegi vabandust. Eks need poisid saavad nüüd treenerilt ka.“

„Rünnata me oskame – loome palju olukordi ja oleme väga head. Seevastu kaitses oleme jällegi väga haavatavad, iga mäng vastastel midagi tekib. Seal peame kõvasti juurde panema,“ lisas ka Eesti koondisse kuuluv Vallner.

Paide päästja Frolov tõdes, et ehkki mängule tuldi võidumõtetega, tuleb kõike arvestades saadud punktiga rahul olla. „Tüüpiline tippude mäng, kus kumbki ei tahtnud liiga palju riske võtta. Kaotusseisu jäädes uskusime lõpuni. Surusime ja surusime ja õnneks tuli ära. Muidugi tahtsime võita, aga kujunenud olukorras annab ka see viigipunkt meile kindlasti usku juurde.“