Mauricio Pochettino veel Tottenhami peatreenerina.

Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. aprill 2023, 12:55

Ainult kinnitus puudu: Chelsea peatreeneriks saab Mauricio Pocchetino

Nagu mitmed usaldusväärsed allikad viimastel päevadel sosistanud, nimetab Londoni Chelsea jalgpalliklubi lähipäevil uueks peatreeneriks argentiinlase Mauricio Pocchetino.

„Viimaste detailide arutelu Chelsea ja Pochettino vahel on sujunud edukalt. Osapooled pidasid esmaspäeval Hispaanias väga positiivse kohtumise, kus arutluse all ühine pikaajaline projekt. Lepingu vormistamist oodatakse lähipäevil,“ teatas tuntuim üleminekute asjatundja Fabrizio Romano paari tunni eest Twitteris.

Teised ajakirjanikud ja väljaanded lisasid üksmeelselt, et täna jõuti tingimustes suulisele kokkuleppele ja ametlik kinnitus peaks saabuma hiljemalt nädala lõpuks.

Tõsi, viimasel ajal ei ole Romano pruugitud sõnapaar „pikaajaline projekt“ Chelsea treenereid puudutavates otsustes küll eriti kajastanud.

Alates 2021. aasta algusest on klubil olnud viis juhendajat: Frank Lampard, Thomas Tuchel, Graham Potter ja alates aprilli algusest kohusetäitjana taas Lampard. Mullu kevadel ostis Chelsea USA miljardär Todd Boehly.

Viimati (2021-22) tüüris Pochettino Paris St. Germaini, enne seda (2014-19) teist Londoni klubi Tottenham Hotspuri. Kui varem arvati, et just tema pikaajaline emotsionaalne side Tottenhamiga kujuneb Chelseale takistuseks, siis nüüd enam sellest ei kõnelda.

Väidetavalt oli Chelsea esimene valik äsja Müncheni Bayernist vallandatud sakslane Julian Nagelsmann, kellega peeti ka läbirääkimisi, kuid need jooksid liiva.

Mitme allika sõnul on 51aastane Pochettino nüüd oma tavapärastele abilistele juba teada andnud, et alates uue hooaja algusest seisab ees liitumine Chelseaga.

Hetkel asub Chelsea Inglismaa Premier League’is 11. kohal – nii kehval positsioonil lõpetati viimati 1996. aastal. Välja on langetud ka kõikidest muudest sarjadest.