PIINLIK! Chelsea keskkaitsja Thiago Silva lahkub pärast Arsenalilt saadud kaotust platsilt.

Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS/SCANPIX
Jalgpall
3. mai 2023, 14:47

TOTAALNE KAOS! Chelsea mängijate suhtumine šokeeris klubi kunagist staari (1)

Londoni Chelsea kannatuste jada sai teisipäeva õhtul jätku, kui Premier League'i 34. voorus jäädi 1 : 3 alla linnarivaal Arsenalile. See tähendab seda, et tunamullune jalgpalli meistrite liiga võitja on nüüd kaotanud kuus matši järjest – ehk need kõik, mil ajutise peatreenerina on meeskonna juures tegutsenud klubi legend Frank Lampard.

Arsenal juhtis juba 34. minutiks 3 : 0 ning Noni Madueke 65. minuti tabamus pakkus sinisärkide fännidele vaid väikest lohutust. Mis veelgi hullem: kui meeskonna kogenumaid liikmeid Thiago Silva oli pärast meistrite liigast välja langemist avaldanud lootust, et ehk suudetakse end kokku võtta ja hooaeg siiski väärikalt lõpetada, siis mängu ajal Chelsea varumeestepingi lähedal viibinud endise tippmängija Emmanuel Petit' sõnul on asi väärikusest paraku kaugel.

„Nägin, kuidas mõned mängijad omavahel vaidlesid, eriti teisel poolajal,“ kirjeldas aastatel 2001–2004 Chelsea sinist särki kandnud endine poolkaitsja Premier League'i ülekandes. „Esimesel poolajal olin aga väga šokeeritud mängijate suhtumisest ja kehakeelest. Seal valitses täielik apaatia, ei mingit uhkust, ei mingit ühtsust, ei mingit sõprust.“

„Ma mõtlesin sel hetkel, et sa võid panna 20 treenerit sinna pingile, kuid see ei muuda praegu mitte midagi,“ jätkas Petit. „Nad peavad kõigepealt mingid asjad riietusruumis selgeks tegema ja alles seejärel tuleks mõelda peatreeneri küsimuse peale. Te võite praegu panna sinna pingile maailma parima treeneri, kuid sellest pole tolku, sest seal on liiga palju mängijaid. Seal valitseb totaalne segadus. Chelseat oli esimesel poolajal piinlik vaadata ja mul on nende fännidest kahju.“

Chelsea ameeriklasest omanik Todd Boehly on uute mängijate peale kulutanud üle 680 miljoni euro, vahetanud peatreeneripingil Thomas Tucheli Graham Potteri ja tolle Frank Lampardi vastu, kuid liigatabelis on meeskond 12. kohal ja uuel hooajal neil ühessegi eurosarja asja ei ole. Viimasest üheksast mängust on seitsme kaotuse kõrval suudetud teha kaks viiki, viimane võit pärineb neil aga nii ammusest ajast kui 11. märtsist, mil võõrsil saadi 3 : 1 jagu Leicesterist.

Väidetavalt saab suvel meeskonna uueks peatreeneriks argentiinlane Mauricio Pochettno, kuid seni pole ta kontrahtile veel allkirja andnud.