LeBron James.

Foto: Jayne Kamin-Oncea / USA TODAY Sports
Korvpall
13. mai 2023, 09:25

VIDEOD | Taaskord ajalugu teinud LeBron James lõpetas tiitlikaitsjate hooaja

Korvpalliliigas NBA leidsid läinud ööl lõpu nii Los Angeles Lakersi ja Golden State Warriorsi kui ka Miami Heati ja New York Knicksi vahelised play-off seeriad. Kui idakonverentsi poolfinaalis pidi kotid kokku pakkima Knicks, siis läänekonverentsis tabas sama saatus tiitlikaitsjat Warriorsi.

Lakers domineeris seeria kuendat mängu kodusaalis täielikult ning Warriors ei pääsenud seda mängu kordagi juhtima – parimal juhul oli seis viigis 0 : 0 ja 2 : 2! Juba avaveerandil juhtis Lakers korraks 17 punktiga ja kuigi Warriors sai veerandi lõpuks vahe viie silma peale, siis kinni püüda neil võõrustajaid enam ei õnnestunudki. Asjad otsustati ära sisuliselt kolmandal veerandil, kus Lakers rebis korraks sisse 19punktise vahe ning neljandal perioodil tüürisid nad mängu 122 : 101 võidusadamasse. Nii võitis Lakers seeria 4 : 2 ja pääses läänekonverentsi finaali, kus neid ootab ees Denver Nuggets.

Lakersi parim oli taaskord igihaljas LeBron James, kes kostitas Warriorsi 30 punkti, üheksa lauapalli ja üheksa resultatiivse sööduga. Warriorsi ei päästnud ka nende superstaari Stephen Curry 32 silma. Jamesist sai Kareem Abdul-Jabbari kõrval teine mängija, kes on 38aastaselt visanud play-off'is vähemalt 30 punkti ning hankinud vähemalt viis lauapalli ja jaganud vähemalt viis korvisöötu.

Teises kohtumises alistas Miami Heat kodusaalis New York Knicksi 96 : 92 ja jõudis võitudega 4 : 2 idakonverentsi finaali. Võitjate kasuks viskas Jimmy Butler 24 punkti, Knicksi eest säras 41 punkti uhanud Jalen Brunson.

Heati vastaseks idakonverentsi finaalis tuleb kas Philadelphia 76ers või Boston Celtics. Selles paaris seisab veel ees otsustav seitsmes mäng.