Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen lendasid Portugalis nii sõna otseses kui ka kaudses mõttes.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / SCANPIX
WRC
14. mai 2023, 19:01

Kalle Rovanperä kihutas pingetest vabaks: mõnus on tagasi mängus olla!

Valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä (Toyota) saab nüüd kergendatult hingata. Võidupõud on lõppenud ja punktitabeli kõrgeimal real särab taas tema nimi.

Soomlase hooaja algus polnud kiita. Monte Carlo teisele kohale järgnesid kolm neljandat kohta, mis venitasid võiduta seeria kuue ralli pikkuseks. Spetsialistid siin- ja sealpool lahte arutlesid, et ega's 22aastane noormees pole ometi motivatsiooni kaotanud. Lihtsalt niivõrd erinev oli tema minek võrreldes mullusega, mil ta oli esimesest neljast rallist võitnud kolm.

Portugalis näitas Rovanperä, et vähemalt kruusal on ta jätkuvalt tegija. Ta haaras reede õhtuks liidrikoha ja kihutas muljetavaldava võiduni, võites 19 kiiruskatsest 10. Sealhulgas punktikatse, mis tähendab, et ta lahkub Pürenee poolsaarelt maksimaalse punktisaagiga.

„Jah, võit lasi end natuke liiga kaua oodata,“ märkis Rovanperä pärast rallit, „aga teadsin, et kui teeme vigadeta nädalavahetuse ja sõidame hästi, siis oleme tagasi mängus. Oli tore, et see juhtus siin.“

Ta lisas: „Autoga oli kõik nii, nagu pidi, seega olime tagasi mängus ja surusime. Mõnus on olla tagasi, sest muidu pole seda õiget tunnet.“

Soomlane tänas finišiintervjuus kaardilugejat Jonne Halttuneni, Toyota tiimi ja head sõpra Arttut. „Mul on olnud eelmise aasta lõpust saati rasked ajad, aga tema on mind tagasi nüginud,“ märkis Rovanperä, vahendab Autosport.

Ta edestas punktikatsel Ott Tänakut 0,7 sekundiga ja läheb Sardiiniasse 17 punkti võrra rikkamana kui meie mees. „Tahtsin võtta nii palju punkte, kui võimalik, sest teadsin, et peame võidu korral hakkama Sardiinias teed puhastama,“ sõnas Rovanperä ja lisas, et punktikatse ei õnnestunud perfektselt.

Laia naeratuse saatel andis intervjuud ka Toyota tiimi pealik Jari-Matti Latvala. „Kalle domineeris siin täiega,“ vahendab soomlase sõnu YLE. „Ta oli äärmiselt võidunäljas ja sihikindel juba enne rallit.“

Eelmistel rallidel on tiitlikaitsja olnud pisut hädas auto seadistuse ja seeläbi sõidurütmiga. „Võit lisab kahtlemata enesekindlust ja on suur kergendus, nagu ta isegi finišis märkis,“ ütles Latvala.

„Usun, et näeme sel hooajal veel [tema] võite. See triumf muutis ta natuke tugevamaks.“

MM-sari jätkub kolme nädala pärast Sardiinias.

Portugali ralli lõppjärjestus: