Ott Tänak ja Martin Järveoja Portugali rallil.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / SCANPIX
WRC
14. mai 2023, 21:04

Ott Tänak: omame nüüd piisavalt informatsiooni, et areneda (3)

Portugali MM-rallil neljanda koha saanud Ott Tänak (M-Sport) märkis, et nädalavahetus oli taaskord nõudlik.

„Oleme olnud üsna hädas. Peame aru saama, kuidas saame siit edasi minna,“ sõnas ta M-Spordi pressiteate vahendusel. „See oli mu teine kruusaralli selle autoga. Mehhikos ei tundnud ma end lõpuni enesekindlalt ja on olnud keeruline välja nuputada, mis on puudu. Aga ütleksin, et see nädalavahetus aitas meil seda mõista ja omame nüüd piisavalt informatsiooni, et areneda.“

Viimase katse finišis lausus Tänak, et järgmise kahe nädala jooksul tuleb kõvasti tööd rügada, et olla Sardiinias konkurentsivõimelisem. „Asjad ei toimi katsete teisel läbimisel, kui tingimused on karmid, aga annan ülesande edasi inseneridele. Mina sain oma asjadega hakkama, nüüd on nende kord,“ ütles ta.

Tänak alustas Portugalis hästi, ent neljandal katsel purunes rehv, mis kukutas ta suurest mängust minuti kaugusele. Paraku polnud see nädalalõpu ainus mure. Küll kadus tema Ford Pumal käsipidur, küll jupsis hübriid.

Tiimipealik Richard Millener lisas: „Oli riuklik nädalavahetus, aga arvan, et saame siit kaasa palju positiivset. Oti kiirus oli ralli alguses fantastiline ning ta näitas meile taas, milleks tema ja auto on tegelikult võimelised.

Nagu ikka, andis ta meile palju tagasisidet ja näpunäiteid, mille kallal töötada. Kokkuvõttes oleme ju jätkuvalt MMi punktitabelis teisel kohal. Selle üle võime olla väga uhked.“

Portugali ralli tulemused: