Siim-Sander Vene viskas finaalis kaks kolmest, aga kahjuks mõlemad mööda.

Foto: Hendrik Osula / FIBA
Korvpall
14. mai 2023, 23:21

Siim-Sander Vene ja Hapoel kaotasid meistrite liiga finaali

Siim-Sander Vene koduklubi Jeruusalemma Hapoel kaotas korvpalli meistrite liiga finaalis sakslaste Bonnile tulemusega 70 : 77.

Lõuna-Hispaanias Malagas toimunud mäng algas ääretult korvide vaeselt. Kulunud oli kaks minutit ja neli sekundit, kui Hapoel läks 2 : 0 juhtima. Veerandaja keskpaigas näitas tabloo Bonni 4 : 3 eduseisu. Seejärel hakati natuke paremini tabama, periood lõppes Saksa klubi 14 : 7 võiduga.

Teine veerandaeg meenutas rohkem korvpalli. Tõsi, Hapoeli vaatevinklist ähvardas asi juba hapuks minna, sest neljandiku keskel leiti end 14 : 30 kaotusseisust. Aga ei läinud. Järgnes 7 : 0 spurt ja vaheajaks vinnati end üheksa punkti kaugusele (28 : 37). Vene mängis avapoolajal pisut üle kaheksa minuti, viskas kaks kolmest, aga kahjuks ei tabanud neist kumbagi. Küll sai ta kätte ühe lauapalli.

Kolmandal veerandil algas finaal sisuliselt nullist, kuivõrd Hapoel jõudis kolme ja poole minutiga seisuni 37 : 39. Viigini Iisraeli klubi siiski ei jõudnud, minipausile mindi Bonni 57 : 55 juhtimisel. Vene jälgis tervet neljandikku pingilt.

Paraku ei usaldanud peatreener eestlast platsile ka viimasel perioodil. Ehk oleks võinud, sest Hapoel proovis nii- ja naapidi, aga ei saanudki Bonni kätte. Iga kord, kui jõuti ühe korvi kaugusele, suutis Saksa klubi edu pisut suurendada.

Kõige rohkem pahandust tekitas Bonni ameeriklasest tagamängija TJ Shorts II, kes võttis palju enda peale ja tegi seda tihti edukalt. Lõpuks kogunes tema arvele 29 punkti (kahesed 7/14, kolmesed 3/3, vabavisked 6/8). Hapoeli resultatiivseim oli Levi Randolph 27 punktiga (kahesed 5/12, kolmesed 2/3, vabavisked 11/15).

Vene aitas Hapoeli kõigis meistrite liiga mängus peale ühe. Ta rassis keskmiselt 15,8 sekundit, mille jooksul viskas 5,7 punkti, võttis 1,8 lauapalli, andis 0,7 korvisöötu ning tegi 0,3 vaheltlõiget ja pallikaotust.

Finaali meeskondlik statistika (roosa = Bonn, roheline = Hapoel; kliki pildil):