Ott Tänak ja Martin Järveoja lahkusid Portugalist 16 punktiga.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
15. mai 2023, 20:02

Kas Kalle Rovanperä tegi elu parima ralli?

Tänak on pärast Portugali rallit optimistlik. Kas M-Spordil õnnestub viimaks probleemid ära lahendada?

Neljas koht Portugali rallil pole kindlasti tulemus, mille järele Ott Tänak tuli. Taas erinevate probleemide kiuste nopitud 16 punkti ei saa küll pidada väga kehvaks tulemuseks, kuid kui eesmärgiks on võita MM-tiitel, siis on ootused mõistagi alati kõrgemad. Ent vähemalt jättis M-Spordi esisõitja ise etapil tavapärasest heatujulisema mulje ning kõlas ka pärast võidukihutamise lõppu edasisest hooajast kõneledes küllaltki positiivselt.

Portugali kruusateedel ei oodanud rallipiloote midagi lihtsat: juba esimesel võistluspäeval läbiti kaheksa kiiruskatset kogupikkusega üle 120 kilomeetrit, hoolduspausi vahepeal aga polnud. Teepuhastajate rollis olnud Toyota duo Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperä järel kolmandana rajale pääsenud Tänak alustas rallit hästi, kuid neljandal katsel purunes tal liidrikohal rehv, misjärel tuli lihtsalt finišisse lohiseda.

Portugalis toimunud võidukihutamist telekanalil TV6 kommenteerinud rallimees Roland Murakas ütles Õhtulehele, et kokkuvõttes teenitud 16 silma üle ei saa küll nuriseda, ent tiitlivõitlust silmas pidades on selline tulemus siiski liiga tagasihoidlik. „Oleneb, millisest otsast vaadata. 16 punkti iseenesest pole ehk halb, aga kui tahta hooaja lõpuks tiitlit võita, siis oleks ilmselt rohkem vaja. Samas hea see ka polnud, kui arvesse võtta muid probleeme,“ arutles ta.

Edasi lugemiseks: