Pingilt alustanud Robert Valge oli Pärnu parim punktitooja 18 silmaga.

Foto: Egon Ligi
Korvpall
16. mai 2023, 23:35

Uskumatul moel kohtumise lisaajale lasknud Pärnu sai lõpuks siiski napi võidu (1)

Eesti korvpallimeistrivõistluste pronksiseeriat asus juhtima Pärnu Sadam, kes alistas võõral väljakul Viimsi lisaaja järel tulemusega 87 : 86. Kohtumine võinuks saada läbi ka nelja veerandajaga, kuid kuna pärnakad oskasid lõpusekunditel eduseisu käest lasta.

Tasavägises matšis õnnestus mullu Eesti meistriks tulnud Pärnul teha neljanda veerandi lõpus teha sisse viiepunktiline vahe. Kui mängida jäi viis sekundit, oli seis külalismeeskonna kasuks 77 : 75 ja Sverre Aavil oli suurepärane võimalus kindlustada neile võit. Paraku eksis ta mõlemal vabaviskel ning lauapalli haaras Devin Harris.

Mingil põhjusel otsustas seejärel Pärnu ääremängija Ivo Van Tamm, et ameeriklasele tuli teha kiiresti viga. Nii ta toimiski ning kinkis Harrisele võimaluse viigistada vabaviskejoone tagant seis. Viimsi mängujuht ei eksinud kummalgi viskel ning viiski kohtumise viieminutilisele lisaajale.

Seal oli Viimsil veel 2.25 enne lõppu neljapunktiline eduseis ning veel 42 sekundit enne lõppu olid nad ees 86 : 83, kuid kümme sekundit hiljem vähendas Isaiah Hart selle vabavisetest minimaalseks. Ameeriklane osutus ka Pärnu kangelaseks, sest tema täpne vise tõi neile võidu. Viimsile jäi viimane rünnak, kuid Karl-Johan Lipsu vise blokeeriti.

Pärnu tulemuslikem punktitooja oli pingilt sekkunud Robert Valge 18 silmaga. Hart lisas 17 punkti ja kuus korvisöötu, Tamm 14 punkti ja 13 lauapalli, Aav samuti 14 silma ja kapten Mihkel Kirves 13 punkti ja 12 lauapalli. Viimsile tõi üleplatsimehena Lips 23 silma, ta lisas ka üheksa lauapalli. Väljakul ligi 41 ja pool minutit rassinud Harris sai kirja kaksikduubli: 21 punkti, kümme lauapalli.

Pärnu tabas väljakult 77 viskest 31 (40%), sealhulgas 24 kolmesest kaheksa (33%). Viimsil läbis 74 väljakult teele saadetud viskest korvirõnga 33 (45%), 23 kolmesest viis (21%). Lauavõitluses jäi Pärnu peale 53 : 41.

Kolme võiduni peetavas seerias lähevad meeskonnad uuesti vastamisi laupäeval kell 17 Pärnus.