HEA ENNE TARTULE? Kui meeskonnad 8. aprillil Eesti-Läti liiga pronksikohtumises viimati omavahel mõõtu võtsid, särasid tablool ülikoolilinna tiimi (valgetes särkides) 63 : 60 võidunumbrid.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. mai 2023, 14:57

Tartu või Kalev/Cramo? Suurt madinat omal nahal kogenud kvartett on kindel: Cramo!

Neljapäeval saab seda lõpuks ometi jälle näha! Viimati viis aastat tagasi Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseerias madistanud BC Kalev/Cramo ja Tartu ülikooli meeskond, nüüd liignimega Maks & Moorits, asuvad kirjutama uut peatükki oma finaalivastasseisude suurde lugulaulu.

Tartlaste ja Kalev/Cramo legendaarsest andmisest lasti üksjagu õhku välja 2018. aastal, kui Tartu ülikooli juhtkond teatas pärast tiimi finaalikaotust oma suurele konkurendile, et nüüdsest on profikorvpalliga kõik, tehakse restart ning jätkatakse hoopis tudengikorvpalli formaadis. Ent ajapikku asuti Tartu tippkorvpallile siiski õhku uuesti sisse puhuma ning selle tulemusel jõuti finaali mullugi, kuid siis tuli tunnistada poolfinaalseerias Kalev/Cramo välja lülitanud Pärnu Sadama paremust.

Tänavusel hooajal on meeskonnad kohtunud kolmel korral: Eesti-Läti liiga põhiturniiril noppis kaks võitu Kalev/Cramo, Eesti-Läti liiga Final Four'i kolmanda koha kohtumises pani aga oma paremuse maksma Tartu. Tõsi, Kalev/Cramol oli siis selja taga katsumusi täis kodutee eurosarja poolfinaalmängult Prantsusmaalt ning see vajutas nende tegemistele selge pitseri. Nii usuvad ka kõik neli korvpalliinimest (Tanel Sokk, Timo Eichfuss, Indrek Visnapuu ja Alar Varrak), kellel Õhtuleht finaalseeriale ette vaadata palus, et seeria üldvõit kuulub lõpuks pealinna meeskonnale.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99