LÄBI RASKUSTE TÄHTEDE POOLE: Hugo Toom andis end tänavu üles ka NBA draft'i ehk ilmselgelt unistab ta suurelt.Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. mai 2023, 21:58

TÖÖGA TIPPU! Hugo Toom meenutab karjäärile uue suuna andnud vigastust: „Sain kohe aru, et midagi läks väga valesti.“

Tänavu Kalev/Cramos kõva läbimurde teinud ja end ka Eesti korvpallikoondises põhimeeste sekka mänginud Hugo Toom on küll valitsev Eesti meister, aga paraku oli mullune Pärnu Sadamaga võidetud tiitel tema jaoks väikese tärniga. Siiajõudmiseks on 20aastane korvpallur pidanud läbi käima paksust ja vedelast, tulest ja veest.

Kohe jõuab kulminatsioonini Toomi karjääri kolmas aasta meistriliigas ning iga hooaeg on olnud omamoodi õpetlik ja kasulik. Debüüdi tegi ta tunamullu Pärnu Sadama särgis, kui nimetati kohe meistriliiga aasta parimaks noormängijaks. Mullu sai hooaeg valusalt varajase lõpu ning tänavu on ta astunud mitu sammu edasi.

Paratamatult on Toomi karjääri enim defineerinud just eelmisele hooajale pitseri pannud põlvevigastus. Viis, kuidas ta sellest läbi tuli, on muljetavaldav. Pole ime, et Toomi suurimateks trumpideks on kaitse ja lauavõitlus ehk elemendid, kus on ehk oskuste kõrval suurim roll just tahtejõul.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99