Eesti uudised

Vaata kaardilt, missugusel perearstil on vabu kohti!

Vana perearst kolis ära, uut valida ei lasta | Pahane pensionär: „Edaspidi kutsun kiirabi!“ (17)

LISA KOMMENTAAR

väljapääs olemas ja üli hea22. mai 2023, 20:54
see valitsus kindlasti ja kiiresti seadustab eutanaasia alates 5 aastastest koheselt ning perekondadena ka , see parandab arstiabi olukorda koheselt
Elli22. mai 2023, 14:15
Otsisin oma eakale emale uut perearsti, sest vana kolis. Ja ei võtnud ükski arst, kes tervisekassa lehe nimekirjas oli. Osad ütlesid, et kohti pole, osad, et ema on liiga vana/ nemad võtavad noori ja lapsi. Emal oli lõpuks tunne, et polegi inimene. Mustamäel lõpuks dr Kivimäe võttis ilma probleemideta, olgu ta kiidetud (kõik teised tõid sada sorti keeldumispõhjuseid).
see väga hea et keeldutakse22. mai 2023, 18:05
sellist riiki tahtsimegi ja arstiabi peale 60 enam ei anta , salajane kokkulepe
22. mai 2023, 13:42
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
simulandiga22. mai 2023, 17:20
Ma olen nõuka ajal "simulant" olnud. Perearsti nim. siis jaoskonna arstiks. Arst, vana kogenud, ei tundnud ägedat neerupõletikku ära, ja saatis peale 12 päevast "ravi" mind uuesti tööle. 2 päeva olin tööl ja siis olid juba vikatimees kohal. Olin 13 nädalat (9 haiglas, 4 kodus) sinisel lehel. Peab hea tervis olema, et ellu jääda! Muide, neerud selle haigusega ei valuta. Pea lõhub otsas, jalad lähevad paiste, temperatuur pendeldab 37-39 vahel, oksendad, kuid neerude ei valuta, Suslik.
Anton22. mai 2023, 11:15
Minu perearst läks ka teise keskusesse, aga milles probleem? Enamik asju aetakse niikuinii läbi interneti, kohal käima ei pea.
Antonile22. mai 2023, 11:46
Telefonis lobisen ma sõbrannaga,arst vaatab kuulab mu tervist.Või saab mobiilis ka vererõhku mõõta ja näha mu jala paistetust? See kinu on noortele,kes lihtsalt haoguslehte tahavad.Mu sõbranna on sellest vaimustuses.Üle kuu haiguslehel ehk teeb omale vabu nädalaid.Keegi ju ei tea,on ta haige või mitte.Siis rallib ringi ja loeb raamatuid.Aga vanainimene ongi haige,lehte pole vaja,on õigeid ravimeid vaja.
Vana Hobu23. mai 2023, 11:42
Kas internet ja selle kasutusoskus on kohustuslikud? Kas sina hakkad seda kinni maksma?
valutaja22. mai 2023, 11:09
"Perearst" on eksitav sõna.Ta peaks ravima mind, mu lapsi ja vanemaid, peret. Teadma meie pärilikke soodumusi jm. Olema nö pere ihuarst. Mida arvab asjast üksikinimene, kel peret pole? mu perearst on nagu dispetšer, saadab sinna ja tänna, inimlikult rääkida ja kurta ei saa. Vajasin unerohtu -- käskis psühhiaatri juurde minna jne. Soovitas arsti vahetada, kui meil nö suhtlus ei klapi.
Hmm22. mai 2023, 13:21
Vahetasid siis arsti, siis saad rahule jääda.
Kas22. mai 2023, 10:55
meil seda võõrtööjõudu veel vähe on?Tagasi tuleb tuua endine süsteem,alates perearstindusest ongi kõik käest ära. Lõpetada tuleb tulemustasude jagamine,mille eest seda jagatakse.Palka tuleks maksta selle eest,mida vähem on perearstil haigeid,siis ehk hakatakse rohkem haigetega ka tegelema.
K.22. mai 2023, 10:50
Ma harva kasutan perearstiteenuseid, aga seekord oli lapsega seoses vaja. Ja siis panin rõõmsalt aja kirja, vaatasin, et ahah, ok, mingi uus nimi ja mu arst kuskile läinud. Aga eeldasin, et perearstikeskus ikka jätkuvalt see, mis koguaeg. Aga ei... ning ega keegi eraldi ei teavitanud ka, et nüüd peate minema aadressile see ja see :D Logistiliselt oli varem hea, laps auto peale kooli juurest ja ca 1,5 km kaugusele õismäele perearstile. Nüüd siis pidin sõitma terve linna läbi, et korjata laps peale ning temaga sõita teise linna otsa ülemistele. Meeletu ajakulu ja ebaloogiline lahendus!
Vana Hobu22. mai 2023, 10:22
Kas lp ajakirjanikel on täna "sinine" esmaspäev? "Piirsuurus: 12800. Tegelikult täidetud: 14409", "Vabu kohti on".
Matemaatika hobune22. mai 2023, 18:23
Arvutuskäik järgmine. Antud keskuses töötab 8 nimistuga perearsti. 8 korda 1600 ja piirab ongi selline.
Juhanes22. mai 2023, 08:58
„... kui allesjäänud perearstid ennast surnuks töötavad, süveneb perearstikriis veelgi," Võibolla nii on tore öelda, aga perearste surnukstöötamine küll ei ähvarda. Igaüks, kes viimastel aastatel on arsti juurde soovinud minna, teab, et haigena arsti juurde lihtsalt ei pääsegi, järjekorrad on nii pikad, et vahepeal saad ise terveks. Seega probleem on lahendatud hoopis abi andmata jätmisega järjekordade abil. Aeg oleks linnades perearstindus lõpetada ja pöörduda tagasi polikliinikute süsteemi juurde, kus abi saadi juba haigestumise päeval ja saajate hulk oli sel ajal suurem kui praegu.
est.22. mai 2023, 09:46
Perearste ei jätku, saa sellest aru. Ja järjekorrad ongi seetõttu pikad. Kiiret lahendust pole. On vaja noori meelitada arstiks õppima ja Eesti tööle ja elama jääma. Soome toob õdesid ja arste sisse taimaalt ja filipiinidelt. Kohapeal saavad koolituse ja keeleõppe. Kui Eesti võõrtööjõudu sisse toob, siis on konservatiividel hari punane. Tõrvikutega tänavaid vallutamas jne.
to est22. mai 2023, 11:03
Perearste jätkub, paraku kasutatakse neid äärmiselt ebaefektiivselt. Praegu sunnitakse neid töötama väike- või mikroettevõtjana, mistõttu arstitööks aega ei jäägi. Suurfirmas ehk polikliinikus tegeleksid perearstid ravimisega ja iga mõnesaja arsti kohta oleks mingi tugimeeskond, kes tegeleb juhtimise ja muude abiteenustega. Muidugi seda takistab praegune rahastamissüsteem, mis võimaldab perearst-ettevõtjal teenida märgatavalt rohkem kui perearst-arstil.
Hää huumor.22. mai 2023, 11:55
Perearst ja töötab surnuks. Soovitus,minge Pärnu haigla juures olevasse perearsti keskusesse ja jälgice,kui palju seal " kliente" kabineti ukse taga ootamas on.Yerve päeva jooksul.Igal perearstil 2 õde,ikka surevad.Vanasti oli polikliinikus koridor umbes haigedest järjekorras,1 õde,käsitsi retseptid ja haicuslood ja peale vastuvõttu koduvisiidid.Ja kuskil teeääpervel öolnud näha ühtki koolnud jaoskonnaarsti.Nüüd on digi,tipp,tipp,tipp,mobla ja kõik moodus masonad,aga hala käib taevani.Riigirahade eest koolitatu töötab 10 aastat oma riigis ja arst konkreetselt teebki tööd.