Sergio Rodriguez (vasakul).

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
19. mai 2023, 23:54

VIDEO | Taas vanameistrite toel võidu saanud Real kohtub Euroliiga finaalis ajaloolise veerandaja teinud Olympiacosega

Leedus Kaunases toimuvas korvpalli Euroliiga Final Four'is peeti täna poolfinaalid. Esmalt alistas Kreeka klubi Piraeuse Olympiacos tulemusega 76 : 62 AS Monaco. Tšempioni selgitavas matšis lähevad nad vastamisi Madridi Realiga, kes oli kolm tundi hiljem El Clasico's skooriga 78 : 66 üle FC Barcelonast.

Hispaania tiimide vastasseisus alustas mängu paremini pealinnaklubi, kes läks juhtima 10 : 3. Avaveerandi lõpuks oli aga mõlemal meeskonnal kirjas võrdselt 18 punkti. Seejärel haaras initsiatiivi Kataloonia klubi, pääsedes 36 : 29 ette ning võitis poolaja 42 : 36.

Kolmanda veerandi alguses oli veel kõik Barcelona kontrolli all, pärast Nicolas Laprovittola täpset kolmest oli leedulase Šarunas Jasikeviciuse juhendatava meeskonna edu 47 : 39.

Ent sarnaselt veerandfinaalil viiendale ja otsustavale mängule, kus, tõsi, Real oli suisa 18punktilises kaotusseisus, õnnestus neil lõpuks võit välja võluda. Ja taas suuresti tänu oma kogenud meestele. Madridi klubi tegi 15 : 0 vahespurdi ja oli enne viimast kümmet minutit ees 58 : 55.

Nicolas Laprovittola viigistas seisu, kui mängida jäi veel kaheksa minutit. Seejuures oli tegu ainsa korviga neljanda veerandi esimese kolme ja poole minuti jooksul.

Kuid siis haaras täielikult kontrolli Real. Algas 36aastase Sergio Rodrigueze sõu, kes viskas üheksa järjestikust punkti ja sisuliselt otsustas sellega mängu.

Reali tulemuslikem oli Edy Walter Tavares 20 punkti, 14 lauapalli ja kolme blokiga. Mario Hezonja ja Rodriguez lisasid mõlemad 12 silma, Nigel Williams-Goss sai kirja kümme punkti. Barcelona parim punktitooja oli Alex Abrines 16ga, meeskonna superstaar Nikola Mirotic piirdus vaid kolme punktiga, seejuures ei läbinud korvirõngast ükski tema seitsmest teele saadetud kolmesest.

Pühapäeval toimuvas finaalis läheb Real vastamisi Olympiacosega. Samad meeskonnad otsustasid Euroliiga võitja ka 2015. aastal.

Kreeka tiim oli poolfinaalis Monaco vastu alguses hädas, kaotades avapoolaja 12 punktiga. Ent sellele järgnes aga ajalooline veerandaeg: nimelt viskas oli Olympiacos järgmise kümne minuti jooksul vastasest parem 27 : 2 (!). Monaco tabas kolmandal veerandil 14 viskest vaid ühe. Pärast seda oli võit vormistamise küsimus.

Sasha Vezenkov tõi Olympiacosele üleplatsimehena 19 punkti, Kostas Papanikolaou lisas 15 silma ja kaheksa lauapalli. Monaco tulemuslikemad olid nii Elie Okobo kui ka Mike James 17 punktiga.