Romet Jürgenson (paremal) ja kaardilugeja Siim Oja.

Foto: Paolo Fiori - Palau
WRC
1. juuni 2023, 15:48

Eesti ralli tulevikulootus Romet Jürgenson pürib juunioride MM-sarja: kui olen juba nii kaugele jõudnud, siis oleks patt tahta midagi vähem

Enne, kui algab Sardiinias MM-ralli, lõppeb Itaalia saarel treeninglaager Romet Jürgensonil, kes osaleb seal Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) Rally Star programmi raames. Juuni keskel algab tal pihta võistlushooaeg ning eesmärgiks on pääseda selle kaudu järgmiseks aastaks juunioride WRC sarja. „Kui ma juba nii kaugele olen jõudnud – see on isegi omaette ime –, siis oleks patt siin tahta midagi vähem,“ sõnas Paidest pärit noormees. 

Tõepoolest, Jürgensoni senine teekond autospordis on olnud küllaltki kirev ja seiklusterohke. Kunagi ka jalgpallis Eesti noortekoondisesse jõudnud esimesed kokkupuuted mootorispordiga tulid väga varakult. „Mu isa tegeles motokrossiga ja ju siis nägin seda juba sünnist saati. Ise hakkasin sõitma, kui olin umbes nelja- või viieaastane. Alustasin vaikselt quadracer’iga ja see tuli mul päris hästi välja, tulin korra isegi Eesti meistriks. Sealt puges motosport südamesse,” meenutas Jürgenson. 

Paar aastat hiljem tekkis sellest alast siiski mõneks ajaks paus. Järvamaalane tegi vahepeal tegusid hoopis palliplatsil. Paide linnameeskonna noortetiimis mänginud Jürgenson võinuks arvatavasti vutiski päris kaugele jõuda. 2015. aastal tegi ta debüüdi Eesti U17 vanuseklassi koondise eest.

Edasi lugemiseks: