Kaia Kanepi.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
21. mai 2023, 14:32

Kanepi alustas Prantsusmaal väga kindla võiduga (9)

Eesti esitennisist Kaia Kanepi (WTA 71.) alustas Prantsusmaal Strasbourgis toimuval WTA 250 kategooria turniiril üksikmängu suurepäraselt, alistades maailma 60. reketi Wang Xinyu kahes setis 6 : 3, 6 : 2.

Hiinlanna suutis pikalt kulgenud kohtumise avageimis teha servimurre ning seejärel ka 3 : 1 ette minna. Kuid Kanepi murdis kuuendas geimis vastu ning viigistas mänguseisu – 3 : 3. Järgmised kolm geimi, nagu ka esimene sett, kuulusid üsna kindlalt 37aastasele eestlannale.

Teises setis võitis küll Wang oma pallingul avageimi, ent suurt vastast temast enam polnud. Kanepi murdis Hiina tennisisti servi kahel korral ning võitis seti 36 minutiga.

Matš kestis kokku tund ja 15 minutit. Kui Wangil ei õnnestunud lüüa ühtki serviässa, siis Kanepi sai neid kirja kolm. Topeltvigu tegi Eesti esireket kokku neli, vastane kuus. Matši 100 punktist võitis Kanepi 64.

Varem polnud 21aastane Wang ja Kanepi omavahel kohtunud, kuid Strasbourgi liivaväljakutel lähevad nad uuesti vastamisi juba teisipäeval paarismängus. Eestlanna paariliseks on siis Vene tennisist Angelina Gabujeva, Wangi omaks aga Taiwani mängija Hsieh Su-wei.

Üksikmängus selgitavad Kanepi teise ringi vastase turniiril viienda asetusega rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 34.) ja kodupubliku ees mängiv prantslanna Clara Burel (WTA 108.).