Kaia Kanepi.

Foto: MARTIN KEEP / AFP/SCANPIX
Tennis
23. mai 2023, 16:41

Teise seti kiire lõppmängu nulliga kaotanud Kanepi langes Prantsusmaal konkurentsist

Kaia Kanepi (WTA 76.) kaotas Prantsusmaal Strasbourgis toimuva WTA 250 kategooria turniiri teises ringis kodupubliku toetust nautinud Clara Burelile (WTA 122.) 5 : 7, 6 : 7 (0 : 7) ning veerandfinaali ei pääsenud.

Esimeses setis hoidsid mõlemad tennisistid oma servigeime kuni Kanepi eduseisuni 4 : 3. Seejärel murdis eestlanna vastase pallingu nulliga ning asus servima setivõidu nimel, kuid paraku võimalust ära kasutada ei suutnud: Burel teenis kaks murdepalli, millest teise ka realiseeris. Seejärel hoidis prantslanna enda servigeimi, murdis kohe otsa veelkord ka Kanepi pallingu ning järgmises geimis vormistas setivõidu 7 : 5.

Teises setis kaotas Kanepi oma servigeimi seisul 1 : 1, ent murdis kohe omakorda ka Bureli pallingu. Järgenud enda servigeimi võitmise järel sai Kanepi kätte veel ühe servimurde ja asus juhtima 4 : 2. Paraku loovutas ta kohe vastu enda servigeimi ning et seejärel suutis Burel enda pallingut – küll raskustega – hoida, oli seis viigis 4 : 4.

Järgnenud enda servigeimi hoidis Kanepi kindlalt ning seejärel teenis Bureli pallingul ka ühe murde- ehk settpalli, kuid see jäi kahjuks realiseerimata. Prantslanna võitis ikkagi geimi ja viigistas seisu 5 : 5-le.

Seejärel hoidsid mõlemad oma pallingut ja järgnes kiire lõppmäng. Seal kulgesid asjalood Kanepi jaoks aga erakordselt halvasti: ta ei suutnud hoida ainsatki enda kolmest pallingust ning Burel võitis kiire lõppmängu kuivalt ehk 7 : 0. Kohtumine kestis üks tund ja 55 minutit.

Statistikat ka. Ässpallinguid lõid mõlemad ühe, topeltvigu tehti samuti võrdselt ehk kolm. Esimese servi õnnestumise protsent oli Kanepil 63 ja Burelil 56, kuid kui eestlanna võitis esimesel servil mängitud punktidest 62 protsenti, siis vastane 74. Teisel servil mängitud punktidest võitis Kanepi 42 ja Burel 48 protsenti. Murdepalle teenis Kanepi viis, millest realiseeris kolm, Bureli vastavad numbrid olid aga 11 ja neli. Kokku mängiti 154 punkti, millest Kanepi võitis 72 ja Burel 82.