LeBron James.

Foto: Ashley Landis / AP/Scanpix
Korvpall
23. mai 2023, 17:38

LeBron James vihjas hooaja viimase mängu järel, et tema karjäär võib olla lõppenud (4)

Los Angeles Lakersi superstaar LeBron James viskas NBA läänekonverentsi finaalseeria neljandas mängus 40 punkti, võttis maha 10 lauapalli ja jagas üheksa korvisöötu, kuid Lakers kaotas kodusaalis Denver Nuggetsile 111 : 113 ning koos sellega ka seeria kuivalt 0 : 4. Kohtumise järel andis Kuninga hüüdnime kandev kossuäss mõista, et võib suurele korvpallile sootuks joone alla tõmmata.

Vahetult kohtumise järel jagas James ajakirjanikele muljeid mängust, kuid lõpetuseks lausus krüptiliselt: „Et korvpallimänguga jätkata, jagub mul palju mõtteainet.“

Järgnenud pressikonverentsil palus ESPNi reporter Jamesil seda lauset selgitada – mida sellest välja lugeda tuleks?

„Seda, kas ma tahan mängimisega jätkata,“ kostis James.

Kas see puudutab juba järgmist hooaega?

„Jah.“

Kas see võib tähendada, et loobud?

„Ma pean selle peale mõtlema.“

Detsembri lõpus 38aastaseks saanud Jamesi jaoks oli lõppenud hooaeg NBAs järjekorras juba 20. Paraku segas teda kõõlusevigastus, mistõttu põhihooaja lõpus jäi ta kuuks ajaks korvpalliplatsidelt eemale. Esmaspäeval nentis ta ESPNile, et kõõlusele tehakse MRI uuring ning siis paistab, kas suvel tuleb minna ka lõikuslauale.

Varem on James korduvalt öelnud, et tema suureks sooviks on mängida NBAs samas tiimis oma poja Bronnyga, kes lõpetas sel kevadel keskkooli ning asub uuel hooajal ilmselt esindama USC Trojansi ülikoolitiimi. James, kes ületas veebruaris Kareem Abdul-Jabbari nimele kuulunud NBA punktirekordi, peaks lepingu järgi esindama Lakersit veel ühe hooaja, kusjuures seejärel oleks tal õigus kontrahti veel aasta võrra pikendada.