Viimsi korvpalliklubil on pronksiseeria otsustavaks mänguks koduväljakueelis.

Foto: Teet Malsroos
Korvpall
24. mai 2023, 20:58

Pronksiseerias läks ka neljandas mängus võit külalismeeskonnale

Eesti korvpallimeistrivõistluste pronksiseeria neljandas mängus alistas Viimsi võõral väljakul Pärnu Sadama tulemusega 95 : 72.

Seekord ei jätnud Viimsi midagi juhuse hooleks ning pärast avapoolaja võitmist skooriga 21 : 19 kasvatasid nad poolajapausiks edu juba 17 punktile. Ülejäänud 20 mänguminuti jooksul ei õnnestunud pärnakatel vahet vähendada – vastupidi, neljanda veerandi keskpaigaks olid nad lasknud külalised 24 silmaga ette.

Seega sai Viimsi lõpuks kindla võidu ning pronksmedalistid selguvad reedel nende koduväljakul – kolme võiduni peetav seeria on nüüd viigis 2 : 2. Huvitaval kombel on seni kõik mängud võitnud külalismeeskond.

Viimsi parim oli täna Siim-Markus Post 21 punkti ja üheksa korvisööduga, Malik Toppin ja Devin Harris lisasid mõlemad 19 silma. Pärnu mängijatest jõudsid kahekohalise arvu punktideni vaid kapten Mihkel Kirves ja Robert Valge, kumbki sai kirja 11 silma.

Viimsi tabas täna viskeid suurepäraselt: väljakult 58% (35/60) ja kolmesejoone tagant 41% (9/22). Pärnakate 64 platsilt teele saadetud viskest läbis korvirõnga 28 (44%), sealhulgas 24 kolmesest üheksa (38%). Lauavõitluses jäid peale võõrustajad 36 : 31, kuid nad tegid külalismeeskonnast rohkem pallikaotusi (14 vs 9).

Viimsi peatreener Valdo Lips ütles pärast mängu Delfi TV otseülekandes, et võidu tõi neile parem tabavusprotsent. „Korvpall on palli korvi viskamise mäng ja eelmises matšis oli parem tabavus Pärnul, seekord aga meil. Lõpuks oli see väikestes asjades kinni,“ sõnas ta, lisades: „Üks asi, mida tegime hästi, oli see, et otsisime rünnakul oma kohta ja kannatasime. Eelmistes mängudes oli sellega probleeme, aga nüüd see töötas. Olime kogu võistkonnana palju distsiplineeritumad.“