Pärnu tagamängija Robert Valge kiitis pärast kohtumist meeskonna esitust kaitses.

Foto: Egon Ligi
Korvpall
26. mai 2023, 21:50

Koduväljakuneedusega pronksiseeria otsustava mängu võitis Pärnu (1)

Tänavune Eesti korvpallimeistrivõistluste pronksiseeria oli kummaline. Tulemuste põhjal võiks öelda, et võõral väljakul mängimine andis eelise. Mullune tšempion Pärnu Sadam alistas täna külalismeeskonnana viiendas ja otsustavas matšis Viimsi tervelt 91 : 69.

Kodumeeskond võitis küll avaveerandi 24 : 19, kuid kaotas teise 13 : 26 ja jäi poolajapausiks 37 : 45 kaotusseisu. Kolmandal veerandajal vähendasid Valdo Lipsu hoolealused küll korraks vahe viiele punkti, kuid rohkemaks nad suutelised polnud ja nii läksidki pronksmedalid pärnakatele.

Täna oli võidumeeskonna parim Isaiah Hart 28 punktiga, Robert Valge lisas 17 ja kapten Mihkel Kirves 16 silma ja seitse lauapalli. Pingilt sekkunud Sverre Aav toetas meeskonda veel 13 punktiga. Viimsile tõi Karl-Johan Lips 18 silma, Malik Toppin lisas 13 ning Devin Harris ja Ronalds Zakis mõlemad kümme punkti.

Pärnu tabas väljakult 67 viskest 34 (51%), sealhulgas 22 kolmesest üheksa (41%). Viimsi mängijate 61 väljakult teele saadetud viskest kukkus sisse 26 (43%), nende seas 33 kolmesest kümme (30%).

Pärnakad olid üle ka lauavõitluses, mille võitsid 37 : 30, ja tegid viis pallikaotust vähem (7 vs 12). Kui eelmistes mängudes sai rohkem vabaviskeid Viimsi, siis täna andis kohtunik neid neile vaid kümme, vastastele aga seekord 22.

„Tänast ikkagi kontrollisime mängu. Kui mängime kaitset, siis on kõik okei. Täna võitlesime ja andsime endast reaalselt kõik, sest rohkem poleks lihtsalt jaksanud,“ ütles Pärnu tagamängija Valge pärast matši Delfi TV otseülekandes.

Pronksiseerias väljus kõigist viiest mängust võitjana külalismeeskond. Kolmapäeval oli Viimsi saanud Pärnus võidu skooriga 95 : 72.

Finaalseerias mängivad omavahel teadupoolest BC Kalev/Cramo ja Tartu ülikool. Tallinna klubi juhib kolme võiduni peetavat seeriat mängudega 2 : 0, kolmandat korda minnakse vastamisi laupäeval Kalevi spordihallis.