Foto: Facebook / BC 7bet-Lietkabelis Panevėžys
Korvpall
27. mai 2023, 09:45

KÕVA! Kullamäe koduklubi tegi võõrsil Žalgirisele tuule alla ja ajas vastaste peatreeneri endast välja

Kristian Kullamäe koduklubi Panevežyse Lietkabelis paneb Leedu korvpalli meistriliiga poolfinaalis Kaunase Žalgirisele nii vapralt vastu, et viis kolme võiduni mängitava seeria neljandasse mängu.

Žalgirisel pole Lietkabelise vastu olnud üldse lihtne. Seeria avamäng võideti üheksa punktiga, aga teises oldi veel viimase veerandaja eel kaheksaga taga, kuni lõpuks ikkagi mäng 86 : 83 enda kasuks kallutati. Kolmanda kohtumise lõppu Lietkabelis enam ära ei andnud ning vähendaski seeria kaotusseisu 1 : 2 peale. Kullamäe viskas 67 : 66 võidumängus 29 minutiga seitse punkti, kogus neli lauapalli ja andis sama palju ka korvisööte.

„Ma ei ole rahul. Meeskond ei mängi play-off'i rütmis,“ tunnistas Žalgirise juhendaja Kazys Maksvytis mängujärgsel pressikonverentsil. Leedu reporterite hinnangul oli ajakirjanike ette astumisele eelnenud riietusruumis nii vali pragamine, et seda oli ilmselt ka õue kuulda.

„Paljud pole lihtsalt mängurežiimis. Mainisin mängijatele, et Lietkabelise tagameestel oli mäng kontrolli all ja nad olid meist paremad. Me peame rohkem pingutama,“ võttis ta riietusruumijutud napisõnaliselt kokku.

Üks mängija, kellel asjad kohe üldse ei suju, on meeskonna liidrite sekka kuuluv Ignas Brazdeikis, kes jäi seekord Lietkabelise vastu seitsme minutiga nullile. „Ma ei taha keskenduda üksikutele mängijatele. Mängivad need, kes mängivad kõige paremini.“

„Olen õnnelik, et seeriat pikendasime. Aga ma oleksin isegi võitlusliku kaotuse järel öelnud, et näitasime oma tõelist palet ja iseloomu. Ka -9 peal püsisime koos ja väärisime võitu. Ma usun, et oleme praegu heal teel,“ sõnas Lietkabelise juhendaja Nenad Canakas.

Seeria neljas kohtumine peetakse pühapäeval Panevežyses.