Dortmundi Borussia fänn ei suuda uskuda, mis just juhtus.

Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS/SCANPIX
Jalgpall
27. mai 2023, 20:54

DRAAMA SAKSAMAAL! Dortmundi Borussia mängis viimases voorus meistritiitli maha

Saksamaa jalgpalli Bundesligas olid Dortmundi Borussial enne viimast vooru käes kõik võtmed, et lõpetada Müncheni Bayerni kümme aastat kestnud valitsemisaeg. Ent Borussia lörtsis oma suure võimaluse ära ja meistriks krooniti ikkagi Bayern.

Enne viimast vooru edestas Borussia Bayernit kahe punktiga. Kui Dortmundi tiim võõrustas Mainzi, siis Bayernil seisis ees võõrsilmäng Kölniga.

Bayern möödus Borussiast virtuaalses tabelis 8. minutil, kui skoori tegi Kingsley Coman – punkte olnuks tiimidel Borussia viigi ja Bayerni võidu korral võrdselt, ent parem väravate vahe andnuks esikoha Müncheni meeskonnale.

Peagi leidis Borussia end aga kaotusseisust, kui 15. minutil skooris Mainzi poolelt Andreas Hanche-Olsen. Et Dortmundi košmaar eriti košmaarne oleks: neli minutit hiljem jättis Borussia ründaja Sebastién Haller realiseerimata penalti ning 24. minutil lõi Karim Onisiwo Mainzi kasuks teisegi värava!

69. minutil tegi Raphael Guerreiro Dortmundis seisuks 1 : 2 ning mõni aeg hiljem olid nad virtuaalses tabelis uuesti liidrid, sest Kölnis viigistas 81. minutil penaltipunktilt mänguseisu Dejan Ljubicić.

Kuid Bayern ei jätnud jonni: 89. minutil taastas Jamal Musiala nende eduseisu ja see tähendas seda, et Borussial oli vaja nüüd kaht väravat, et tiitel endale napsata. Ent selleks rammu ei jagunud: kuuendal lisaminutil viigistas Niklas Süle küll mänguseisu 2 : 2-le, kuid see jäi ka kohtumise lõppskooriks. Nii lõpetasid Bayern ja Borussia hooaja võrdselt 71 punkti peal, kuid parem väravate vahe andis 11. järjestikuse ja kokku 33. Saksamaa meistritiitli Müncheni klubile.